سایتیشن مقاله | راه های افزایش سایتیشن | citation

سایتیشن مقاله | راه های افزایش سایتیشن | citation

فهرست مطالب

سایتیشن مقاله | راه های افزایش سایتیشن | citation

سایتیشن مقاله | راه های افزایش سایتیشن | citation

مطالب پیشنهادی :  تکنیک‌های نگارش مقاله

در این بخش با مفاهیم citation index چیست, معنی سایتیشن, citation index چیست, معنی Citation, نرم افزار سایتیشن, انواع سایتیشن, منظور از سایتیشن, کاربردهای سایتیشن مقاله، نمایه استنادی، شاخص استنادی، سایتیشن در گوگل اسکولار آشنا خواهید شد.

Citation چیست؟

همانگونه که می دانید سایتیشن ایندکس (Citation Index) به معنی شاخص استنادی یا شاخص ارجاعات برای مقاله می باشد و مفهوم آن این است که هر چه قدر میزان ارجاعات و استنادات به این مقاله بیشتر باشد آن مقاله دارای سایتیشن بیشتری است و بدین ترتیب میزان اهمیت مقاله در آن شاخه و حوزه از علم بیشتر است.

امروزه میزان سایتیشن Citation مقاله و افزایش سایتیشن مقالات یکی از شاخص های مهم برای ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه ها، امتیاز دانشجویان برای مصاحبه دکتری، و حتی استخدام و جذب استاتید دانشگاه ها در وزارت علوم و وزارت بهداشت و همچنین اخذ پذیرش پسا دکتری (پست داک) به شمار می رود.

نمایه استنادی (Citation index) یا شاخص استنادی چیست؟

شاخص استنادی یک پایگاه اطلاعات کتب شناسی است. از طریق این نمایه استنادی، ارتباط و استناد همه مقالات با هم مشخص می شود و محققین می توانند مسیر پژوهش رو به جلو را در حوزه تحقیقاتی خود و مقالاتی که چاپ کرده اند به کدام سمت می رود.

نمایه استنادی یا Citation Index از سال 1950 معرفی شده و توسط موسسه و پایگاه ISI Thomson برای ارجاعات و شاخص های استنادی مجلات و ژورنال های نمایه شده در ISI به کار گرفته شد. چهار شاخص معتبر برای سایتیشن پایگاه ISI Thomson Clarivate عبارتند از:
(Science Citation Index (SCI
(Social Sciences Citation Index (SSCI
(Arts & Humanities Citation Index (AHCI
Emerging Sources Citation Index (ESCI)
از این نمایه ها، نمایه Emerging در اواخر سال 2015 برای مجلات علمی جدید و نوظهور معرفی شد. از طریق نمایه های استنادی جستجوی مقالات امکان پذیر شده و همچنین رتبه بندی محققین و پژوهشگران از طریق شاخص اچ H-index امکان پذیر می شود.

کاربردهای سایتیشن مقاله (Citation Index)

از اهدافی که می توان برای سایتیشن مقالات برشمرد این است که افزایش سایتیشن مقالات یکی از معیارهای ارزیابی مقاله ها و حتی ژورنال های علمی به حساب می آید. از طریق سایتیشن مقالات، می توان مرور ادبیات و پیشینه پژوهشی را نوشت. سایتیشن باعث می شود دسترسی به مقالاتی که در حوزه علمی خاص آسانتر می شود.
شمارش ارجاعات و استنادات به مقاله
شمارش سایتیشن های مقاله
شناسایی ضریب تاثیر و Impact Factor مجله و ژورنال
شناسایی شاخص اچ H-index هر محقق و پژوهشگر
تعیین و شناسایی بهترین مجله در حوزه تخصصی محقق بر اساس میزان IF دریافت شده و رشد ضریب تاثیر ژورنال
مطالعه مراجع و رفرنس های جدید و قدیم برای هر مقاله
به روز آوری و اصلاح رفرنس های قدیمی در سایتیشن مقالات

با ثبت نام در گوگل اسکولار Google Scholar و ایجاد پروفایل در گوگل اسکولار شما می توانید میزان H-index و میزان سایتیشن مقالات خود را در گوگل اسکالر مشاهده نمایید. همچنین با مشخص کردن مقاله هر محقق می توانید ارجاعاتی که مقالات فرد در گوگل اسکولار داده می شود از طریق ایمیل باخبر شوید.

نرم افزارهای سایتیشن

نرم افزارهای برتر ارجاع و سایتیشن Citation مقالات عبارتند از:

نرم افزار مندلی (Mendeley) برای سایتیشن مقالات
نرم افزار زوترو Zotero برای ارجاع و رفرنس نویسی به مقالات
نرم افزار اندنوت EndNote برای سایتیشن مقاله
نرم افزار Citavi برای مدیریت سایتیشن و ارجاع و رفرنس نویسی
نرم افزار RefWorks برای ارجاع و سایتیشن Citation مقالات

راه های افزایش سایتیشن

در این بخش با راه های افزایش سایتیشن، افزایش Citation، راه های افزایش سایتیشن گوگل اسکولار، افزایش سایتیشن مقاله در گوگل اسکولار، راهنمای افزایش ارجاعات مقاله، افزایش سایتیشن، سایتیشن اساتید، افزایش سایتیشن مقالات، سایتیشن گوگل اسکولار، سایتیشن در گوگل اسکولار Google Scholar، راه های افزایش سایتیشن در اسکوپوس Scopus آشنا می شوید.

16روش ساده برای افزایش سایتیشن

1- ارجاع دهی به مقالات قبلی خود توسط دانشجو یا استاد. اساتید و محققان می توانند به تعدادی از مقالات مرتبط با خود ارجاع دهند و آنها را Cite نمایند. دقت بفرمایید این سایتیشن باید صرفا به مقالات مرتبط انجام شود و ارجاع به خود یا self-citation نباید بیشتر از ده تا 15 درصد از رفرنس های کل مقاله را به خود اختصاص دهد چرا که طبق قوانین جدید باعث ریجکت مقاله و یا حتی Retract مقاله خواهد شد.

2- دقت زیاد در انتخاب کلمات کلیدی. اکیدا توصیه می شود کلمات کلیدی نقش حیاتی در جستجوی مقالات محققین را در پایگاه های جستجوی مقاله مانند گوگل اسکولار Google Scholar و یا اسکوپوس Scopus خواهند داشت و شانس سایتیشن Citation و ارجاع به مقاله را افزایش خواهد داد.

3- استفاده از کلمات کلیدی و واژه های تخصصی در عنوان مقاله و چکیده مقاله. نکته دیگری که به افزایش دیده شدن مقاله و استناد به مقاله را افزایش خواهد داد، تکرر کلمات و واژه های کلیدی در چکیده مقاله است چراکه این امر باعث می شود مقاله تان به صفحه اول پایگاه های جستجو مقاله مانند گوگل اسکولار Google Scholar و یا اسکوپوس و حتی JCR و WOS خواهد شد و با این کار باعث می شوید مقاله تان بیشتر دیده شده و سایتیشتن (citation) مقاله افزایش یابد.

4- عنوان نام و نام خانوادگی نویسنده باید در تمامی مقالات یکسان باشد. این کار باعث می شود که تعداد ارجاعات به مقاله شما در محاسبه H-index شما توسط پایگاه های جستجوی مقاله و محاسبه شاخص اچ ایندکس مانند گوگل پژوهشگر Scholar Google و Scopus و WOS به حساب آید در غیر اینصورت اگر نام و نام خانوادگی تان برای مقالات (به عنوان مثال یک مقاله با پسوند نام خانوادگی و یک مقاله بدون پسوند نام خانوادگی) برای خود ثبت کرده باشید یاعث می شود در پایگاه های جستجوی مقاله، شاخص اچ H-index مقاله شما کمتر شود.

5- اطمینان از صحت افیلیشن ها در مقالات. از اینکه اطلاعات سمت دانشگاهی را در پروف مقاله به درستی وارد کرده اید، اطمینان حاصل کنید.

6- در دسترس پذیر قرار دادن مقاله و اطلاعات آن در پایگاه های جستجو مانند گوگل اسکالر Google Scholar و یا در شبکه های اجتماعی مانند ریسرچ گیت ResearchGate، آکادمیا , Academia.edu مندلی Mendeley ، شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک Facebook، توییتر Twitter، لینکدین LinkedIn، تهیه کلیپ مقاله در یوتوب Youtube

7- ارایه مقاله در کنفرانس ها و همایش های معتبر بین المللی. با اینکه پژوهشگران و محققان به مقالات کنفرانس ها ارجاع نمی دهند اما با ارایه مقاله در کنفرانس ها باعث آشنایی محققین حوزه تحقیقاتی با مقاله و خود شما خواهید شد و زمینه های تحقیقاتی و مقاله خود را در معرض دید پژوهشگران بین المللی قرار خواهید داد.

8- به اشتراک گذاری داده های مقاله در خود مقاله. اخیرا ژورنال ها زمان ارسال مقاله درخواست داده های مقاله را در زمان ثابمیت مقاله می کنند. به اشتراک گذاشتن داده ها مقاله احتمال ارجاع و سایتیشن (citation) به مقاله را افزایش خواهد داد.

9- قراردادن کدهای برنامه نویسی مقاله در انتهای مقاله. این کار باعث می شود پژوهشگران این حوزه بتوانند از کدهای مقاله شما در مقالات مرتبط با مقاله استفاده کرده و به مقاله شما ارجاع (Cite) دهند.

10- قراردادن پرسشنامه مقاله در ضمایم مقاله. اگر در مقاله خود از پرسشنامه استاندارد استفاده کرده اید پیشنهاد می شود پرسشنامه خود را در مقاله قرار دهید با این کار علاوه بر اینکه سطح مقاله خود را ارتقا می دهید، باعث افزایش سایتیشن Citation مقاله در گوگل اسکولار و یا افزایش سایتیشن Citation مقاله در اسکوپوس Scopus خواهید شد.

11- به اشتراک گذاری اطلاعات مقاله در figshare و یا slideshare و یا Wikipedia
12- تبلیغات موثر مقالات خود در سایت ها و وبلاگ و کانال های خود باعث دیده شدن مقاله شده و در نهایت باعث افزایش سایتیشن (Citation) به مقاله خواهد شد.

13- ساخت صفحه در گوگل اسکولار https://scholar.google.com/ و افزودن مقالات خود با این صفحه باعث دیده شدن مقاله و افزایش ارجاعات و سایتیشن ها به مقالات اساتید خواهد شد.

14- افزودن مقالات خود به پایگاه scopus که وابسته به الزویر است. با این صفحه باعث دیده شدن مقاله و افزایش ارجاعات و سایتیشن ها Citation به مقالات اساتید خواهد شد.

15- ساخت صفحه در ارکید ORCID و داشتن کد اختصاصی برای پژوهشگر. شما می توانید از این کد اختصاصی ORCID در امضای ایمیل استفاده کنید و باعث ارتباط محققان علاقه مند به بازدید از صفحه ارکید ORCID خود خواهید شد و این کار افزایش سایتیشن (Citation) مقاله را به همراه دارد.

16- ساخت صفحه در گوگل اسکولار ریسرچ آی دی ResearcherID و افزودن مقالات خود به این صفحه در ResearcherID. این کار باعث بازدید محققین از صفحه ResearcherID شما شده و باعث افزایش سایتیشن مقاله شما در پایگاه Web of science و JCR وابسته به پایگاه ISI Thomson خواهید شد.

یک پژوهشگر باید به دنبال افزایش سایتیشن در نمایه های زیر باشد و همه موارد بالا را برای افزایش سایتیشن در نمایه های زیر دنبال کند.

افزایش سایتیشن گوگل اسکولار Scholar Google
افزایش سایتیشن Citation مقالات در گوگل اسکولار Scholar Google
افزایش تعداد ارجاعات و رفرتس دهی در اسکوپوس
افزایش سایتیشن Citation مقالات در اسکوپوس Scopus وابسته به الزویر
افزایش سایتیشن برای مجلات ISI با نمایه WOS
افزایش سایتیشن Citation مقالات ISI با نمایه JCR
افزایش سایتیشن Citation برای مقالات نمایه پابمد PubMed پزشکی
افزایش سایتیشن (Citation) برای مقالات نمایه مدلاین Medline پزشکی

مطالب پیشنهادی :  پایان‌نامه مهندسی نرم‌افزار

انجام پایان نامه کامپیوتر دکترا  | انجام پایان نامه کامپیوتر ارشد  |  انجام پایان نامه کامپیوتر و مشاوره پایان نامه کامپیوتر با دکتر علی کیان پور

تلفن مشاوره و تماس : 0919/963/1325

Leave Your Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: تلفن های تماس : 09353132500 و 09199631325 می باشد.