
پایگاه اطلاعاتی Embase چیست؟ | پایگاه اطلاعاتی ام بیس چیست؟
پایگاه اطلاعاتی Embase چیست؟ | پایگاه اطلاعاتی ام بیس چیست؟ :
پایگاه اطلاعاتی Embase ، یکی از بزرگترین پایگاههای اطلاعاتی الکترونیکی در زمینه زیست پزشکی و دارویی است که توسط الزویر تولید شده است. پوشش منابع این پایگاه اطلاعاتی از سال ۱۹۴۷ تاکنون است. Embase، بیست میلیون رکورد را از بیش از ۷۰۰۰ نشریه معتبر و فعال زیست پزشکی، از ۷۰ کشور در سراسر دنیا پوشش میدهد، علاوهبر این با پوشش بیش از ۱۸۰۰ عنوان مقاله زیست پزشکی، که به وسیله Medline ارائه نمی شود.
پوشش جامع و عمیق متن کامل منابع زیست پزشکی را فراهم نموده است. Embase ، با پوشش جامع و قابل اعتماد از مرتبطترین ادبیات زیست پزشکی به طور مداوم، اطلاعات مورد نیاز کاربران این حوزه را ارائه می دهد. این پایگاه اطلاعاتی از طریق تعدادی از فروشندگان پایگاه های آنلاین قابل دسترسی است .
Embase ، به وسیله Emtree ، گنجینه بی همتای علوم زیستی حمایت می شود . Emtree ، به صورت بسیار جامع وساختارمند تمام توضیحات واژه شناسی حوزه زیست پزشکی ، مواد مخدر ، نمایه بیماری ها و بازیابی را فراهم می کند . Embase ، در پیشرفت کشفیات جدید زیست شناسی و داروسازی ، نقش کلیدی باز می کند و به حمایت از جامعه جهانی دانشمندان زیست پزشکی ، حرفه ای های بالینی و تنظیم کنندگان اطلاعات حرفه ای زیست پزشکی دنیا مفتخر است .
پوشش موضوعی
این پایگاه دامنه موضوعی بسیار وسیعی دارد و حوزه های مختلف پزشکی مانند : پزشکی بالینی ، داروسازی ، بهداشت و دندانپزشکی ، آسیب شناسی ، بهداشت عمومی ، بیماری های پوستی ، بیماری های دستگاه گوارش ، بیماری های زنان و زایمان ، بیماری های کودکان ، جراحی ، داروشناسی ، دامپزشکی ، دستگاه گردش خون ، ژنتیک ، سرطان ، شیمی حیاتی ، فیزیک زیستی ، طب هسته ای ، عصب شناسی ، روانپزشکی ، میکروب شناسی ، ایمنی شناسی ، جراحی پلاستیک را پوشش می دهد .
نمایهسازی در Embase
در نمایهسازی Embase سه اصل وجود دارد:
۱-حتما مقاله ی کامل مورد بررسی قرار می گیرد (نه عنوان یا چکیده).
۲-مراحل نمایهسازی با Emtree Thesaurus مطابقت داده میشود که موجب پوشش دهی کامل مفاهیم می گردد.
۳-نمایهسازی بر طبق دستورالعمل های دقیق و تعریف شده صورت می گیرد که پیوستگی و انسجام داده ها را فراهم می نماید .
روند نمایهسازی
به جز یک استثنا، نمایهسازی در Embase یک فرایند اصولی است که توسط نمایه گران متخصص و آموزش دیدهی دارای سابقهی علوم زیستی و پزشکی انجام می شود .
Emtree Thesaurus
Emtree که با نام Elsevier Life Science Thesaurus نیز شناخته میشود، شامل بیش از ۶۰۰۰ واژهی ارجح بیومدیکال و ۱۷۰۰۰۰ مترادف با طبقه بندی ۱۵ بخشی میباشد که شامل آناتومی، بیماریها، ارگانیسمها، عملکردهای بیومدیکال، روندهای بیومدیکال، مفاهیم مراقبت سلامت، انواع مطالعات و مناطق جغرافیایی میباشد. وسیع ترین بخش آن، مواد شیمیایی و داروها است. Emtree یک ابزار جستجو و یاور کلیدی در نمایهسازی است که با استفاده از آن نمایه گران قادرند واژگان ارجح و مناسبتر را برای مفاهیم موجود در مقاله تمیز دهند.
واژگان اصلی و فرعی
در زمان خواندن یک مقاله، نمایه گران اطمینان حاصل میکنند که هر مفهوم مرتبطی در مقاله با یک واژهی نمایه مشخص شده است. بعلاوه لغاتی که تمرکز اصلی متن مقاله روی آنهاست Major و بقیه Minor نام میگیرند. مقالات با حدود متوسط سه الی چهار لغت اصلی و تا حدود ۵۰ لغت فرعی نمایه میشوند.
کنترل کیفی
یکی از مباحث مهم نمایهسازی در Embase کنترل کیفی است که در دو مرحله انجام میشود:
۱-اعتبار سنجی در طول نمایهسازی: نمایه گران در صورت نمایه کردن واژگان در مبحث اشتباه و یا به کار بردن واژگان خارج از Embase مورد اخطار قرار میگیرند.
۲-کیفیت کلی نمایهسازی: در بررسی های ماهیانه با استفاده از نمونه های شاخص، کیفیت کنترل میشود. بازخورد کار برای ارتقای کیفیت به نمایه گران گزارش میشود.
آشنایی با روش جستجو در این پایگاه اطلاعاتی
این پایگاه اطلاعاتی دارای انواع روش های جستجو می باشد: جستجوی سریع ، جستجوی پیشرفته ، جستجو از طریق فیلد ها ، جستجوی دارویی ، جستجوی بیماری ها ، جستجوی مقاله دسترسی به متن کامل مقالات از طریق ناشران نیز امکان پذیر است .
انواع جستجو
- quick search : جستجو در quick search شبیه PubMed است.
- Drug Search : در این جستجو نام دارو را در کادر جستجو وارد می کنیم .در این قسمت ۱۷ انتخاب دارویی به موضوعات فرعی دارد و ۴۷ انتخاب برای مدیریت دارو دارد .
- Advance Search : در جستجوی پیشرفته می توان تعداد کلمات کلیدی را افزایش داد و جستجوی جامع انجام داد . در جستجوی پیشرفته می توان با انتخاب موضوع را محدود نمود : محدود به MBASE یا MEDLINE محدود به موضوع خاص یا مقاله خاص محدود به جنس یا گروه سنی خاص محدود به نوع خاصی از حیوانات و …… در جستجوی پیشرفته با انتخاب می توان واژه های مشابه synonyms را بازیابی کرد .
- Filed Search : در این روش، مقاله را می توان از طریق فیلد های مختلف مثل نام نویسنده، چکیده مقاله، عنوان مقاله، شماره دسترسی، ISSN و غیره جستجو نمود .
- Disease Search : دراین روش نام بیماری را می توان با موضوعات فرعی مثل تشخیص، درمان، عوارض، شیوع و بازیابی کرد
- Article Search : در این روش اطلاعات کتاب شناختی مقاله« عنوان مقاله، نویسنده، نام مجله، سال، شماره ……» جستجو می شود .
- journals : برای پیداکردن مجلات روی journals که در قسمت بالای صفحه اصلی قرار دارد کلیک می کند. مجلات هم به صورت الفبایی عنوان مجله و هم به صورت موضوعی تقسیم بندی شده اند .
- Authors: برای پیداکردن نویسنده روی قسمت Authors کلیک میکنیم. نام فامیل وسپس اسم کوچک را در کادر مخصوص جستجو وارد می کنیم.
-
نتایج جستجو در Embase
نتایج جستجو را در Embase ، می توان ذخیره یا چاپ و یا به صورت E-mail ارسال نمود . همچنین ازطریق E-mail Alerts هم زمان به ۱۰ آدرس نیز می توان ارسال نمود .
سخن پایانی
Embase دارای آموزش ONLINE است برای اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی www.info.embase.com مراجعه نمایید .
انجام پایان نامه کامپیوتر دکترا | انجام پایان نامه کامپیوتر ارشد | انجام پایان نامه کامپیوتر و مشاوره پایان نامه کامپیوتر با دکتر علی کیان پور
تلفن مشاوره و تماس : 0919/963/1325