جهت رفع نیازهای آموزشی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری این کارگاه آموزشی برای ارتقاء مهارت و رفع اشکالات نگارش پروپوزال و پایان نامه مینماید. در این دوره شیوه های مفید و کاربردی نگارش پایان نامه و نحوه استخراج مقالات از پایان نامه تدریس خواهد شد. آموزش اصول علمی انجام پژوهش و ارائه آن در یک قالب و ساختار مدّون و نیز روند درست و منطقی انجام پایان نامه از اهداف این دوره است. مراحل مختلف نگارش پایان نامه از ابتدا تا انتها با سرفصلهایی که در ادامه می آید و همراه با ارائه مثالهای کاربردی و متنوع آموزش داده میشود.
آموزش پايان نامه نويسی + پروپوزال نویسی
در این دوره چه آموزش داده می شود؟
آموزش پايان نامه نويسی + پروپوزال نویسی
جهت رفع نیازهای آموزشی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری این کارگاه آموزشی برای ارتقاء مهارت و رفع اشکالات نگارش پروپوزال و پایان نامه مینماید. در این دوره شیوه های مفید و کاربردی نگارش پایان نامه و نحوه استخراج مقالات از پایان نامه تدریس خواهد شد. آموزش اصول علمی انجام پژوهش و ارائه آن در یک قالب و ساختار مدّون و نیز روند درست و منطقی انجام پایان نامه از اهداف این دوره است. مراحل مختلف نگارش پایان نامه از ابتدا تا انتها با سرفصلهایی که در ادامه می آید و همراه با ارائه مثالهای کاربردی و متنوع آموزش داده میشود.
اهداف آموزش
پایان نامه نویسی
همیشه از ترمهای اول نوشتن پایان نامه در ترم آخر تبدیل به ترس بزرگی برای داوطلبان کارشناسی ارشد شده به طوری که گاهی خیلی از داوطلبان با قبول هزینه زیاد ، نوشتن پایان نامه خود را به شخص دیگری میسپارند.
مدتی است که موسسات گوناگون اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی پایان نامه نویسی یا برگزاری کارگاه های مختلف با قیمت های نجومی کرده و سعی در کمک به داوطلبان دارند؛ در نظر داشته باشید که با تهیه این محصول می توانید به راحتی از رفتن به کلاس و صرف هزینه ها ی گزاف جلوگیری کرده و با چندین بار دیدن آنها نقاط ضعف خود را برطرف کنید.
نظر به نياز مبرم دانشجويان به يک مرجع در خصوص تدوين پايان نامه از يک سو و تجربيات بدست آمده از نقاط ضعف و قوت دانشجويان در دوران تدريس در آموزشگاه ها براي نخستين بار اقدام به طراحي يک پکيج کامل در حوزه پايان نامه نويسي نموديم.
از اين رو يکي از اهداف تهيه پکيج آموزشي حاضر جامعيت آن بود به طوري که سعي شد دانشجو را از زمان انتخاب موضوع پايان نامه تا مرحله دفاع ياري رساند. به طور ويژه مطالب آموزشي ذيل در پکيج پايان نامه نويسي گنجانده شده است.
- آموزش جستجوي مطالب علمي در مجلات معتبر داخلي و خارجي
- آموزش رويه هاي صحيح انتخاب موضوع پايان نامه
- آموزش کليات روش تحقيق و انواع متغيرهاي پايان نامه اي
- آشنايي با نحوه انتخاب استاد راهنما و تيم مشاور
- آموزش نحوه تدوين و نگارش فصول مختلف پايان نامه (مقدمه و کليات، ادبيات و سوابق تحقيق، روش کار، نتايج، بحث و نتيجه گيري)
- آشنايي با تست هاي آماري پرکاربرد با کمک نرم افزار SPSS (نحوه وارد سازي اطلاعات در نرم افزار و بدست آوردن آمار توصيفي متغير ها
آموزش تست هاي پرکاربرد نظير تي تست مستقل، تي تست جفتي، آناليز واريانس يکطرفه و کاي اسکوئر) - آشنايي با نرم افزار رفرنس نويسي اندنوت
- آموزش نکات کليدي دفاع موفق از پايان نامه
توضیحات
یکی از مهمترین ملاکهای ارزیابی دانشجویان در تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) در هر رشتهای نگارش مقاله و چاپ آن در مجلات و کنفرانس های معتبر علمی دنیا میباشد. تا جایی که نه تنها بخشی از نمره دانشجو در دروس مختلف از جمله پایان نامه به آن وابسته است، بلکه حتی برای قبولی در مقاطع بالاتر (دکتری و فوق دکتری) چه در داخل و چه در خارج از کشور چاپ مقالات معتبر علمی بسیار حائز اهمیت و چه بسا ضروری است.
لازمه ی نگارش و موفقیت در چاپ مقالات علمی معتبر در مجلات شناخته شده از جمله ISI و ISC، کسب مهارت در چهار زمینه اصلی می باشد که در زیر آمده است:
۱. روش تحقیق و یافتن مقالات و کارهای مرتبط با اعتبار علمی بالا. این مرحله از بنیادی ترین مراحل انجام تحقیق در هر زمینه ای می باشد. به این منظور دانشجو باید سایتهای معتبر برای جستجوی مقالات را شناخته (از جمله IEEE Digital Library, Google Scholar) و نیز بتواند اعتبار علمی مقالات یافته شده را خود ارزیابی کند. مثلا از نظر تعداد citation، h-index نویسنده مقاله، impact factor مجله چاپ شده و سایر روشهای اعتبارسنجی مقالات علمی که در این دوره به تفصیل مطرح خواهند شد.
۲. نحوهی صحیح ارائه مطالب ونگارش مقاله و تحلیل نتایج به صورت استانداردهایی که در نوشتن مقاله باید رعایت گردد. این استانداردها میتواند از رشته ای به رشته دیگر متفاوت باشد، به هیمن دلیل این دوره تمرکز اصلی خود را بر رشتههای فنی و بخصوص کامپیوتر، برق و IT قرار می دهد که تقریبا استانداردهای یکسانی از نظر روش تحقیق و نگارش مقاله دارا می باشند. دانشجویان باید به این نکته مهم توجه کنند که اکثر دوره های برگزار شده در مراکز دیگر به صورت تخصصی برای این رشتهها نبوده و در نتیجه کارایی لازم را برای دانشجویان این رشتهها را نخواهد داشت .
۳. انتخاب ابزار مناسب برای ویرایش متن. معمولا در ویرایش مقالات و مجلات علمی معتبر بجای استفاده از ابزارهای ویرایش متن شناخته شده مانند Microsoft word، از ابزارهای بسیار قدرتمندتر دیگری مانند لاتکس (Latex) استفاده میشود. استفاده از لاتکس میتواند انعطاف پذیری بسیار بالاتری نه تنها در نگارش مقاله بلکه در ارجاع دهی به سایر مقالات برای شما فراهم کند. لاتکس نه تنها قالب بندی (formatting) مقاله را بسیار حرفهای تر انجام میدهد بلکه انجام تغییرات در بخشهای مختلف مقاله را بسیار آسان و بی دردسر میکند. پس از یادگیری این ابزار قدرتمند هیچ گاه حاضر به نگارش مقالات و یا گزارش های خود در Microsoft word نخواهید بود چون آنگاه با یک مقایسه ساده به اشکالات و نواقص بی شمار word در نگارش مقالات پی خواهید برد. یادگیری این ابزار تقریبا نیمی از دوره را به خود اختصاص داده و برای محققین در هر رشته و گرایشی مفید خواهد بود.
۴. زبان انگلیسی تخصصی برای مقالات علمی بین الملی که البته این مورد در این دوره مستقیما مورد بررسی واقع نمی شود، هر چند که نکاتی ارزشمند در زمینه نگارش به زبان انگلیسی نیز اشاره خواهد شد. بعنوان مثال معلوم یا مجهول بودن و زمان فعلهای مقاله و مواردی از این دسته.
دانشجو پس از اتمام این دوره مهارت لازم برای جستجوی مقالات علمی، اعتبارسنجی مقالات و اعتبارسنجی سایر محققین و نحوه استفاده از لاتکس را خواهد آموخت. این دوره هر چند برای دانشجویان تمامی مقاطع در هر رشته ای مفید است اما برای دانشجویان رشته کامپیوتر، آی تی و برق به شدت توصیه میگردد. این دوره برای دانشجویان تمامی مقاطع و بالاخص دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار واجب است.
پیش نیاز های این دوره آموزشی
پیش نیاز ندارد.
سر فصل مطالب
سرفصل ها و معرفی
- اهداف كلي :
1) انتخاب موضوع
2) بیان مسأله چیست؟
3) اهداف، سوالات و فرضیات پژوهش
4) نگارش پروپزال
5) جستجوی منابع علمی
6) پیشینه نویسی تحقیق
7) روش تحقیق
8) تحلیل اطلاعات
9) نتیجه گیری
10) اصول منبع نویسی
سرفصل کارگاه آموزش پروپوزال و پایاننامه نویسی
– آشنایی با انواع پروپوزال
– آشنایی با منابع اطلاعاتی مورد نیاز در نگارش پروپوزال
– آموزش نحوه انتخاب موضوع
– بیان مسأله چیست؟
– اهداف، سوالات و فرضیات پژوهش
– آشنایی با انواع روشهای پژوهشی
– ارائه مدل نظری تحقیق
– نمونههای موردی داخلی و خارجی
– انواع روشهای گردآوری دادهها
– جامعه آماری، نمونه و نمونهگیری
– محاسبات آماری و تحلیل دادهها
– رفرنس نویسی و انواع آن
– جداول مربوطه به طرح پژوهشی مانند هزینه و زمان بندی
آموزش پايان نامه نويسی + پروپوزال نویسی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.