رشته عمران ژئوتکنیک در گروه فنی و مهندسی قرار گرفته است
شاخهای از مهندسی عمران است که به بررسی رفتار مهندسی مصالح زمین و مخاطرات محتمل در رابطه با احداث ابنیه میپردازد.
ابزارهای علمی مورد استفاده در مهندسی ژئوتکنیک علوم پایهای نظیر مکانیک خاک، مکانیک سنگ، زمینشناسی مهندسی و علوم کاربردی مرتبط نظیر پی سازی، تونل سازی، و سد سازی است. در ابتدای هر پروژه عمرانی، با برنامهریزی و انجام شناساییهای محلی ژئوتکنیکی، ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی، و شیمیایی زمین ساختگاه پروژه ارزیابی شده و مخاطرات محتمل از قبیل زمین لرزه، زمین لغزش، و روانگرایی در ارتباط با پروژه مد نظر قرار میگیرد. سپس، انواع پیها، سازههای نگهبان، عملیات خاکی، و روسازیهای پروژه تحلیل و طراحی میگردند. رادیهها، شمعها، و کیسونها، نمونه هائی از پیها، دیوارهای حائل و سدهای خاکی نمونه هائی از سازههای نگهبان، و احداث خاکریزها، گودها، تونلها، کانالها، مخازن، و مدفنهای زباله نمونه هائی از عملیات خاکی میباشند.
مطابق اعلام سازمان سنجش و آموزش کشور ، داوطلبان فارغ التحصیل از تمامی رشته ها میتوانند در کنکور دکتری مهندسی عمران ژئوتکنیک شرکت کنند.
آینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی عمران ژئوتکنیک
امروزه مهندسی ژئوتکنیک تحت عنوان مهندسی ژئوتکنیک ، شاخهای از مهندسی عمران میباشد که به بررسی و حل مسائل مربوط به طراحی پیها از سادهترین تا پیچیدهترین آنها میپردازد. با توجه به اینکه طراحی پی به شناخت خاک بستر آن وابسته است، مهندسی ژئوتکنیک به طور خاص با شناخت مشخصات و ویژگیهای خاک، پی و موضوعات مربوط به دینامیک خاک در ارتباط بوده و میتوان چنین گفت که مبحث مهندسی ژئوتکنیک پایه و اساس مهندسی سازه است.
دیدگاهتان را بنویسید