رشته مهندسی مکانیک ساخت و تولید در گروه فنی و مهندسی مجموعه مهندسی مکانیک قرار گرفته است.
اين رشته در دوره های کاردانی و کارشناسی به دو گرايش قالب سازی و ماشين ابزار تقسيم شده و در دوره های تحصيلات تکميلی به سه گرايش سيستمهای توليد صنعتی، شکل دهی فلزات و (در برخی از دانشگاه ها مکاترونيک) تقسيم می گردد.
رشته ای است که به تحصيلات و تجاربی نيازمند است تا رويههای مهندسی را در پروسههای توليد و شيوههای توليد را در صنعت بفهمد، به کار گيرد و کنترل کند و به توان برنامهريزی در فرايندهای توليد نيازمند است تا درباره ابزارها، روندها و ماشينآلات و تجهيزات تحقيق کند و آنها را بهبود بخشد و امکانات و سيستمها را برای توليد فراوردههای با کيفيت و هزينه بهينه يکی کند
مطابق اعلام سازمان سنجش و آموزش کشور ، داوطلبان فارغ التحصیل از تمامی رشته ها میتوانند در کنکور دکتری مهندسی مکانیک- ساخت و تولید شرکت کنند.
آینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی مکانیک- ساخت و تولید
رشته مکانیک، رشته پیاده کننده علم فیزیک است چون برای مثال بررسی حرکت خودرو و عوامل موثر بر روی آن برعهده فیزیک است. اما این که چگونه حرکت آن تنظیم گردد بر عهده مکانیک میباشد.
رشته مهندسی مکانیک دارای سه گرایش «طراحی جامدات ، حرارت و سیالات، ساخت و تولید» در مقطع لیسانس میباشد که البته دانشگاه صنعتی شریف دارای گرایشهای دیگری نیز هست.
در شروع آموزش مهندسی در ایران ، مهندسی مکانیک با برق یکی بود و «الکترومکانیک» نامیده میشد.
دیدگاهتان را بنویسید