شبیه سازی چیست؟
شبیه سازی علم و هنر ساختن نمایشی (مدلی) از یک پروسه یا سیستم، به منظور ارزیابی و آزمایش راهبردها می باشد، و یا شبیه سازی روشی برای آگاهی از نتایج ایده های پیشنهادی قبل از اجرای آنها ست.
جامعترین و کاملترین تعریف را شانون ارائه داده است:
شبیه سازی عبارت از فرایند طراحی مدلی از سیستم واقعیوانجام آزمایشهایی با این مدل است که با هدف پیبردن به رفتار سیستم، یا ارزیابی استراتژیهای گوناگون – درمحدودهای که به وسیله معیار و یا مجموعهای از معیارها اعمال شده است – برای عملیات سیستم، صورت میگیرد.
شبیه سازی را می توان برای:
- بررسی و آزمایش روابط متقابل هر سیستم ساده و یا پیچیده.
- مشاهده تغییرات اطلاعاتی، سازمانی و محیطی و تاثیر این تغییرات بر رفتار مدل.
- شناخت و اصلاح در سیستم در حال بررسی.
- به منظور تحقیق در مورد پاسخهای تحلیلی، مورد استفاده قرار داد.
heading سفارشی
چرا باید شبیه سازی کنیم؟
ممکن است آزمایشها روی سیستم واقعی، عملیات سازمان را مختل سازند.
از آنجا که مردم جزء جدا نشدنی سیستم هستند، نتایج حاصل ممکن است متأثر از اثر هاثورن باشند ، یعنیمردم به علت زیر نظر بودن ، ممکن است رفتارشان را تغییر دهند.
ممکن است یکسان نگهداشتن شرایط عمل برای هر بار تکرار یا اجرای آزمایش بسیار مشکل باشد .
بهدست آوردن حجم نمونهای یکسان (و در نتیجه معنی دار بودن آماری) ممکن است به زمان و هزینهزیادی نیاز داشته باشد .
ممکن است که آزمایش کردن در جهان واقعی امکان کاووش بسیاری از گزینهها را به دست ندهد.
چه زمان باید از شبیه سازی استفاده کرد؟
شرایطی که تجزیه تحلیل جبری میسر نمی باشد :
- سیستم های غیر قطعی
- سیستم های پویا
- سیستم های پیچیده
شرایطی که امکان آزمایش در دنیای واقعی وجود ندارد :
- سیستم هنوز ایجاد نشده است.
- ریسک های زیاد و خطرناکی وجود دارد.
- هزینه آزمایش بالاست.
شبیه سازی
شبیه ساز OPNET یکی از قویترین نرم افزار های شبیه سازی در حوزه شبکه و مخابرات می باشد که در دو نسخه تجاری و دانشگاهی طراحی شده است که متاسفانه نسخه تجاری آن برای کشورمان تحریم می باشد و اگر لایسنس آن را نیز تهیه کنید هزینه بسیار زیادی دارد.
خوشبختانه نسخه دانشگاهی این شبیه ساز به همراه کرک آن را می توانید برای شبیه سازی مقالات و پایان نامه های خودتان استفاده کنید.
نرم افزار OPNET را می توانید در محیط ویندوز به راحتی نصب کنید و محیط کار آن نیز راحت می باشد و می توانید به صورت ویژوالی و یا به صورت کدنویسی سناریوهای خود را در آن شبیه سازی کنید.
شبیه ساز NS2
یکی از نرم افزار های کامل و جامع در حوزه شبیه سازی انواع شبکه ها می باشد که اکثر اساتید در شبیه سازی مقالات و پایان نامه تاکید دارن که شبیه سازی را با این نرم افزار انجام دهند. شبیه ساز NS2 در نسخه های مختلفی ارائه شده است که به صورت رایگان می باشد و می توانید از نسخه های ۲٫۳۵ و ۲٫۳۴ آن در شبیه سازی های خود استفاده کنید. متاسفانه نصب و راه اندازی این نرم افزار سختی های خاص خود را دارد و اکثر دانشجویان در نصب آن با مشکل مواجعه می شوند در کل بهتر است در محیط لینوکس نصب کنید تا موقع خروجی گرفتن بدون ایراد کار کند البته می توانید در محیط ویندوز نیز با نرم افزار سیگوین استفاده کنید ولی پیشنهاد نمی شود.
شبیه ساز NS3 نیز یکی دیگر از نرم افزار های شبیه سازی شبکه های کامپیوتری و مخابراتی می باشد که قابلیت نصب در محیط ویندوز با استفاده از نرم افزار سیگوین را دارد. این شبیه ساز در واقع نسخه آپدیت شده شبیه ساز NS2 می باشد که به صورت شی گرائی می توانید با زبان C++ استفاده کنید و اکثر پروتکل های شبکه را پشتیبانی می کند.
شبیه ساز OMNET++ یکی دیگر از نرم افزار های شبیه سازی معروف می باشد که قابلیت نصب در محیط ویندوز را دارد و اکثر پروتکل های موجود در شبکه را به راحتی می توانید در آن هم به صورت ویژوالی و هم به صورت کد نویسی با زبان C++ پیاده سازی کنید.
نرم افزار شبیه ساز متلب نیز یکی دیگر از برنامه های می باشد که در حوزه شبکه می توانید از آن استفاده کنید ولی به دلیل پشتیبانی کم از امکانات شبکه در همه موارد نمی شود از این شبیه ساز در حوزه شبکه شبیه سازی را انجام داد و محدودیت های خاص خود را دارد.
عنوان تاگل
جهت سفارش شبیه سازی مقالات ابتدا مقاله پایه ای که قرار است شبیه سازی آن انجام شود را از طریق روش های ذکر شده در بخش راه های ارتباط با ما ارسال کنید و در صورت داشتن ترجمه مقاله جهت بررسی سریع آن ترجمه را نیز ارسال کنید تا در سریعترین زمان ممکن (بین ۱ تا ۲ روز) تیم ما آن را بررسی و هزینه + زمان تحویل آن را اعلام کند.