ویزای تحصیلی یکی از انواع ویزاهای غیر مهاجرتی است که دارنده آن برای مدت معینی در کشور مقصد اقامت کرده و در یکی از دانشگاهها یا موسسههای آموزشی کشور به تحصیل اشتغال دارد. دریافت ویزای دانشجویی برای ادامه تحصیل، در هر یک از کشورهای خارجی برای دانشجویان الزامی است. هر کشوری با توجه به قانون مهاجرت خود، هزینه های متفاوتی را برای اخذ ویزای تحصیلی درخواست می کنند. ویزای دانشجویی، به دانشجویان این اجازه را می دهد که برای مدت ۱۲ ماه و یا بیشتر در خارج از کشور خود تحصیل کنند. با افزایش سریع آموزش بین المللی، دانشجویان بیشتری به دنبال تحصیل در کشور های خارجی هستند و بسیاری از آن ها، تحصیل در خارج از کشور را، برای اقامت دائم در آن کشور در نظر می گیرند.
قبل از گرفتن ویزای تحصیلی، باید چه کارهایی انجام دهید؟
برای گرفتن ویزای تحصیلی، ابتدا باید پذیرش تحصیلی بگیرید. پذیرش تحصیلی یعنی اینکه از دانشگاه موردنظرتان، اجازه ادامه تحصیل در رشته خاصی را بگیرید. در نتیجه، شما قبل از گرفتن ویزای تحصیلی باید مشخص کنید که در کدام رشته و کدام دانشگاه، قصد ادامه تحصیل دارید. برای انتخاب رشته و دانشگاه باید دقت کنید؛ زیرا باید چند سال از عمر و وقت خود را در آن دانشگاه و آن کشور بگذرانید.
برای انتخاب دانشگاه های خارج از کشور به نکات زیر توجه کنید:
برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، کشوری را انتخاب کنید که شرایط آن با روحیه و شرایط شما همخوانی داشته باشد. هزینه های تحصیل در همه کشورها یکسان نیست؛ در نتیجه شما باید به هزینه های تحصیلی خود توجه داشته باشید.
به این موضوع توجه کنید که در دانشگاه های کشور موردنظرتان، درسها به چه زبانی آموزش داده می شوند. یادگیری بعضی از زبانها ساده است و فهم آن زبان نیز کار راحتی خواهد بود. در نتیجه شما باید دانشگاهی را انتخاب کنید که از نظر فهم زبان دروس، مشکلی نداشته باشید.
در هنگام انتخاب دانشگاه، به مهارتهایی که باید فرا بگیرید، توجه کنید.
دانشگاهی را انتخاب کنید که با ایرانی بودن و مسلمان بودن شما مشکلی نداشته باشند.
اگر می خواهید بعد از اتمام تحصیلات خود، در ایران مشغول به کار شوید، دانشگاهی را انتخاب کنید که مدرک آن مورد تایید وزارت علوم باشد تا در آینده بتوانید به راحتی در ایران شغل پیدا کنید.
مدارکی که کشورها از متقاضیان ویزای تحصیلی خود درخواست می نمایند، متفاوت است اما به شکل کلی می توان به مدارک زیر برای اخذ ویزای تحصیلی اشاره کرد:
پاسپورت: گذرنامه اولین الزام برای سفرهای خارجی شما و دریافت ویزا می باشد که ویزای تحصیلی هم از آن مستثنا نیست. نکته ای که لازم است بدانید این است که برای تحصیل در کشورهای مختلف شرایط معمولا متفاوت است. ویزای تحصیلی بعضی از کشورها تا پایان مدت اعتبار پاسپورت شما، معتبر می باشند. همچنین شما باید در پاسپورت خود، حداقل دو صفحه خالی برای مهر زدن مخصوص ویزا تحصیلی خود داشته باشید.
مدارک اثبات کننده دانشجو بودن فرد
پذیرش تحصیلی: برای اخذ ویزای تحصیلی یک نامه تاییدیه از دانشگاهی که درخواست ادامه تحصیل در آن را داشته اید، باید ضمیمه مدارکتان گردد.
گواهی پشتیبانی مالی: این مدرک برای ویزای تحصیلی غالباً به دو صورت انجام می شود؛ ارائه گواهی تمکن مالی که ارزشی معادل با میزان درخواست شده از کشور مقصد را دارد؛ و یا ارائه گواهینامه تضمینی توسط یکی از بستگان فرد در کشور مقصد که تمام طول دوره تحصیلی در کشور مقصد را شامل شود.
انگیزه نامه: انگیزه و هدف شما برای تحصیل در کشور مورد نظر را شرح می دهد. همچنین این نامه می تواند هدف های بعد از فارغ التحصیلی را نیز توصیف کند و برای اخذ ویزای تحصیلی بسیار مهم است.
مدرک زبان: به طور معمول داشتن TOFEL ،IELTS و PTE در اخذ ویزای تحصیلی تاثیر به سزایی خواهد داشت
دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی
پشتیبان مالی: حضور پشتیبان مالی، برای افراد بالای ۱۸ الزامی می باشد. پشتیبان مالی باید تمامی هزینه های تحصیل و مخارج زندگی فرد را تامین نماید تا بتواند ویزای تحصیلی را اخذ کند.
رزرو پرواز رفت و برگشت به کشور و در برخی از خرید بلیط به صورت قطعی
در دست داشتن دعوت نامه از شخص یا شرکت در کشور مقصد و یا رزرو هتل برای کل مدت اقامت و در مواردی رزرو قطعی هتل
داشتن پوشش بیمه مسافرتی در تمام طول دوره اقامت در کشور مقصد
ترجمه مدارک: به طور کلی سفارت خانه ها از شما درخواست می کنند که مدارک فارسی خود را به انگلیسی و یا به زبان رسمی آن کشور ترجمه کنید. در این صورت تمامی مدارک شما برای اخذ ویزای تحصیلی باید توسط دارالترجمه رسمی ترجمه شوند.
بهترین کشورها برای تحصیل
در ادامه، ۴ شهر را به شما معرفی خواهم کرد که بهترین شهرهای دانشجویی از نظر دانشجویان انتخاب شده است. در انتخاب این شهر ها، هزینههای کم برای تحصیل و زندگی، شهرهای چند فرهنگی و دانشجو محور ملاک اصلی انتخاب تعیین شدهاند:
اتاوا: پس از اتمام نظرسنجی، پایتخت کشور کانادا، بالاترین امتیاز کل را به خود اختصاص داد. شهر اتاوا با جمعیتی حدود ۱.۲ میلیون در ناحیه کلان شهری وسیع آن، در میان شهر های کوچک این شاخص قرار گرفته است. پایتخت کانادا، رتبه بالایی در طبقه دوستی، پذیرش و فراگیر بودن به خود اختصاص داده است. شرکت کنندگان در این نظر سنجی، فرهنگ دانشجو محور بودن، محیط چند فرهنگی و دو زبانه بودن، فرصت های کسب تجربه در بخش های دولتی و سایر بخش های این شهر را تحسین کرده اند.
پراگ: دومین شهر برتر از نظر دانشجویان جهان، پایتخت کشور جمهوری چک، شهر پراگ، با معماری بی نظیر و تاریخی، فعالیت های اجتماعی عالی، تفریحات شبانه و هزینه های پایین آن شناخته می شود. پایتخت جمهوری چک، در زمینه های هنری، فرهنگی، سهولت گشت و گذار و گردش در اطراف شهر، هزینه های کم و تنوع بالا رتبه های بالایی را کسب کرده است. دانشجویانی که تحصیلات خود را در شهر پراگ ادامه اند، زیبایی شهر، موقعیت مکانی آن در مرکز اروپا، گسترده بودن فعالیت ها، هزینه های کم برای زندگی، اماکن دیدنی و تفریحی، غذا ها و نوشیدنی های عالی آن را با استقبال بی نظیری مواجه کرده اند.
سئول: پایتخت کره جنوبی، در شاخص بهترین شهر های دانشجویی (QS)، با ارتقا جایگاه چشمگیری ، ۶ پله صعود کرده و در بین ۵ شهر برتر دانشجویی جهان قرار گرفته است. سئول، به عنوان شهر همیشه در دسترس (۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز) شناخته میشود و مطمئنا جای تعجب نخواهد بود که بالاترین رتبه را در طبقه فعالیت های شبانه دریافت کرده است. محصلین سئول، امنیت و راحتی این شهر را تحسین کرده اند. این شهر بالاترین رتبه را در اقامت محصلین، پس از تحصیل کسب نموده است و همچنین بیشتر دانشجویان اظهار داشته اند که پس از تحصیل، در این شهر اقامت خواهند داشت.
بوستون: شهر پیشرو ایالات متحده، در زمینه شاخص کلی بهترین شهرهای دانشجویی، امتیازات خوبی از پاسخ دهندگان دریافت کرده است. بوستون یک شهر با اندازه متوسط و با جمعیت ۴.۶ میلیون می باشد که بهترین جاذبه های زندگی در یک شهر بزرگ را با حس زندگی در یک شهر کوچک ترکیب می کند. این شهر بالاترین امتیازات خود را در طبقه دوستی، راحتی و دسترسی آسان شهر، گردش در اطراف شهر، فرهنگ و هنر دریافت کرده است. بیشتر دانشجویان به احساس آرامش و خوشایند، محیط جذاب و محیط تحصیلی پیشرو این شهر اشاره کرده اند.
دیدگاهتان را بنویسید