رشته مهندسی دریا در گروه فنی و مهندسی قرار گرفته است.
مهندسی دریا (به انگلیسی: Marine Engineering) رشتهای است که هدف از آن تربیت کارشناس برای طراحی، محاسبه، ساخت اجزائی است که اساس کار آنها مبتی بر حرکت در سیالات و دینامیک است.
مجموعه دروس این رشته همراه با بکارگیری علوم مهندسی مکانیک و تکنولوژی مربوط به آن در مورد طراحی، محاسبه، ساخت و اجرا و سیستمهای رانش کشتی، ماشین آلات فرعی کشتی و سازنده بدنه کشتی، کارآیی لازم را برای طراحی و راهبری و نگهداری سیستمهای فوق به دانشجویان ارائه میدهد و آنان را آماده طراحی و ساخت در صنایع دریایی، صنایع کشتیسازی، سازههای درونآبی و ساحلی، شناورها و سکوهای دریایی میکند.
رشته مهندسی دریا در کشور ما نیز با این که نو پا است دارای اهمیت و جایگاه ویژه ای است چرا که کشور ما در حدود 2600 متر مرز آبی دارد که 2000 کیلومتر آن در جنوب کشور و به آب های آزاد دنیا متصل است. اهمیت این مرز آبی زمانی مشخص می شود که بدانیم از بین راههای حمل و نقل زمینی، هوایی و دریایی، حمل و نقل دریایی مقرون به صرفه تر است و به همین دلیل 90% صادرات غیرنفتی و تقریباً تمامی صادرات نفتی کشور به وسیله کشتی ها صورت می گیرد.
مطابق اعلام سازمان سنجش و آموزش کشور ، داوطلبان فارغ التحصیل از تمامی رشته ها میتوانند در کنکور دکتری مهندسی دریا شرکت کنند.
به دلیل داشتن مرزهای آبی گسترده و اهمیت بسیار زیاد حمل و نقل آبی در رشد و توسعه کشور، تخصص ها و مشاغل زیادی در حوزه دریایی موجود است. مهندسی دریا یکی از اصلی ترین است.
مهندسی دریا چندین تخصص را در بر می گیرد که هر کدام حیطه وظایف مجزایی دارد.
دروس امتحانی رشته مهندسی دریا
دروس عمومی :
1.زبان انگلیسی
2.استعداد تحصیلی
دروس تخصصی:
1.مقاومت مصالح
2.مکانیک سیالات
3.هیدرودینامیک پیشرفته
4.طراحی سازه کشتی
منابع پیشنهادی رشته مهندسی دریا
دروس عمومی:
استعداد تحصیلی / هادی مسیح خواه
زبان عمومی (کلیه رشتهها و گرایشها): ویژه آزمون دکتری / محمد مغاری اصفهانی
دیدگاهتان را بنویسید