پایان نامه رشته روانشناسی
مقدمه
رشتهای کاملاً کاربردی و البته منزوی و متاسفانه به باور بعضی غیر ضروری! زندگی یعنی نحوه درک و فهم ما از محیط و عکسالعمل و رفتار ما در برابر آن.
روانشناس به بررسی نحوه ادراک محیط توسط موجود زنده یعنی ما دانشآموزان از محیط خود و چگونگی رفتار ما در شرایط خاص می پردازد.گرچه موجود زنده شامل غیر انسان نیز میشود ولی هدف اصلی این رشته بررسی وضعیت انسان است.
تعریف
روانشناسی، علم کاربردی مطالعه رفتار و فرایندهای ذهنی بر اساس یافتههای علمی و تحقیق شده میباشد. رفتار به فعالیتها و اعمالی اشاره دارد که قابل مشاهده و قابل اندازه گیری میباشند، مانند صحبت کردن و راه رفتن، اما فرایندهای ذهنی به اعمال و فرایندهایی اشاره دارد که به صورت مستقیم قابل دیدن و درک کردن نیست و نمود آنها را میتوان در رفتار و دیگر فرایندها مشاهده کرد، مانند تفکر و یا هیجان و ترس. امروزه، روانشناسی از سنین خردسالی و نوجوانی گذشته و پا به مرحله جوانی و بزرگسالی گذاشته است و به درجهای از ثبات و استحكام رسیده است (شاملو، 1370).
روانشناسی
روانشناسی با در نظر گرفتن نیازهای طبیعی انسان و درك روح زمان ، به عنوان پرچمدار مطالعه پیچیدگیهای بشر امروز است. در یک تعریف ساختار شکن از روان شناسی، «روان شناسی عبارت از کشف دروغهایی است که به خود می گوییم و همچنین تعیین حد و مرز راست هاست» در این تعریف انسان موجودی است که نخست باید خود را فتح کند. در نتیجه صداقت تمام عیار با خود پایه روان شناسی است. این تعریف روان شناسی را با خود شناسی پیوند می زند.
گرایشها
روانشناسی رشته نسبتا جدیدی است که هنوز مراحل تکاملی را می گذراند. با وجودی که انجمن روان شناسی آمریکا تا کنون 53 زمینه مختلف روانشناسی را شناسایی کرده است، اما به دلیل تنوع رفتارهای انسانی، زمینه های تازه به طور مستمر در حال پدید آمدن هستند.
به دلیل آنکه روانشناسی با موضوعات دیگری از قبیل زیست شناسی، فلسفه، انسان شناسی و جامعه شناسی نیز ارتباط دارد، شاخه های جدید پژوهشی و کاربردی به طور مستمر در حال شکل گیری است.
برخی از رشته های روانشناسی هم اکنون کاملا جا افتاده اند و بسیاری از دانشگاه ها به ارائه دوره های آموزشی و مدرک دانشگاهی در آنها می پردازند.
این رشته ها شامل موارد زیر است:
روانشناسی کودکان استثنایی:
شاخهای از دانش روانشناسی است که به تعریف کلیه مسایل مربوط به کودکان استثنایی از گستره کودکان تیزهوش تا کودکان عقب مانده ذهنی، کودکان نابینا و کم بینا، کودکان ناشنوا و کم شنوا، کودکان دارای ناتوانی های تکلمی، و کودکان دارای ناتوانی های حرکتی و ذهنی، و تمامی امور و تعاریف مربوط به پیشگیری و شناخت و آموزش این کودکان میپردازد.
روانشناسی بالینی:
روانشناسی بالینی شاخهای از روانشناسی است که به درک، پیش بینی و درمان نابهنجاری، ناتوانی و آشفتگیهای شناختی، هیجانی، زیست شناختی، روان شناختی، اجتماعی و رفتاری کمک میکند و در گستره وسیعی از جمعیتهای در جستجوی درمان کاربرد دارد. نقشهای شش گانه آن عبارت است از: ارزیابی و تشخیص، مداخله و درمان، مشاوره، آموزش و نظارت بر کار رواندرمانگرها، پژوهش و مدیریت. غالب کارهای روانشناس بالینی در راستای درمان و تشخیص، آموزش و پژوهش است.
زیست روانشناسی:
زیست روانشناسی شاخهای از روانشناسی است که به تحلیل چگونگی تاثیر مغز و انتقال دهندههای عصبی بر رفتارها، افکار و احساسات میپردازد. این رشته را میتوان به صورت ترکیبی از روانشناسی پایه و علم اعصاب در نظر گرفت. این رشته با نامهای دیگری چون روانشناسی زیست شناختی، روانشناسی فیزیولوژیک و علم اعصاب رفتاری نیز شناخته میشود. زیست روانشناسان به بررسی چگونگی تعامل فرایندهای زیستشناختی با هیجانات، شناختها و سایر فرایندهای ذهنی میپردازند. رشته زیست روانشناسی با رشتههای دیگری چون روانشناسی تطبیقی و روانشناسی تکاملی ارتباط دارد.
روانشناسی رشد:
روانشناسی رشد شاخهای از علم روانشناسی است که به توصیف و تبیین تغییرات در طول زندگی فرد میپردازد و از رشتههای مختلف زیستشناسی، جامعهشناسی، تعلیم و تربیت و پزشکی کمک میگیرد. اگر چه روانشناسی رشد به تمام مراحل زندگی انسان از تولد تا مرگ میپردازد، اما بر کودکی و نوجوانی تأکید دارد.
روانشناسی قانونی:
روانشناسی و پزشکی قانونی در مراحل رشد و تحول خود به اهداف یکدیگر نزدیک شدهاند. در واقع هر دو رشته با مساله انحراف اجتماعی سر و کار دارند که موجب ایجاد امنیت در جامعه میشوند. روانشناسی قانونی به بررسی علل رفتار فردی و تغییر این رفتارها در حیطه قانون میپردازد و تلاش میکند رفتارهایی که از لحاظ قانونی نابهنجار بشمار میروند مورد بررسی و تفحص قرار دهد.
روانشناسی مدرسه:
روانشناسان مدرسه در داخل سیستم آموزشی کار میکنند و به دانشآموزان در زمینههای هیجانی، اجتماعی و تحصیلی کمک میکنند. هدف روانشناسی مدرسه، همکاری با اولیاء، معلمان و دانشآموزان در جهت ایجاد یک محیط آموزشی سالم با تمرکز بر نیازهای دانشآموزان است.
روانشناسی مدرسه یک حرفه ی نسبتاً جدید است. انجمن ملی روانشناسی مدرسه (NASP) در آمریکا در سال 1968 تأسیس شد و این رشته به طور رسمی به عنوان یک تخصص دکتری توسط انجمن روانشناسی آمریکا (APA) شناخته شد. در سال 2002، روانشناسی مدرسه یکی از 10 حرفه پرطرفدار در آمریکا بوده و تقاضا برای روانشناسان مدرسه همچنان رو به افزایش است.
روانشناسی صنعتی-سازمانی:
یکی از شاخههای جدید علم ومعرفت که مساله نیروی انسانی ودیگر جنبههای مربوط دنیای کار را در کانون توجه خود دارد،روان شناسی صنعتی وسازمانی است. این شاخه از دانش مطالعه علمی رابطه میان انسان ودنیای کار را وجهه همت خود قرار داده است. در واقع ،کاربرد و بسط وگسترش اصول روانشناسی است به مسایلی که انسان در تجارت و صناعت با آنها دست به گریبان است. از آنجا که شاخه روانشناسی صنعتی و سازمانی یکی از شاخههای کاربردی و فعال رشته مهم روانشناسی است و همچنین کشور نیز در آستانه توسعه اقتصادی و صنعتی است لذا استفاده از خدمات مشاوره روانشناسی صنعتی و سازمانی یکی از ضروریات دنیای تولید و کار است و بدون این گونه خدمات تولید با کیفیت در دنیای پر رقابت فعلی با مشکل روبروست. خدمات مشاورهای با حل و فصل مشکلات کارکنان در ابعاد مختلف میتواند تخصص، انرژی و توان کارکنان را در اختیار اهداف و ماموریت سازمان قرار دهد.
روانشناسی اجتماعی:
روانشناسی اجتماعی مطالعه موضوعات، مشکلات و مسایل مرتبط با روانشناسی و جامعهاست. روانشناسی اجتماعی، اثرات حضور دیگران را بر رفتار فرد یا رفتار خود را تحت تأثیر گروه مورد بررسی و مطالعه قرار میدهد. روشن است که تأثیر دیگران بر فرد مستلزم وجود روابط متقابل بین خود با دیگران است، بنابراین به یک تعریف دیگر روان شناسی اجتماعی به عنوان علم مطالعه رفتار متقابل بین انسانها یا علم مطالعه تعامل انسانها شناخته میشود.
روانشناسی در ایران
روانشناسی تحت عنوان علم النفس یا اخلاق ، بیش از هزار سال به عنوان یکی از شاخههای اصلی فلسفه در مراکز علمی ایران تدریس شده است. از رازی و ابن سینا و ناصر خسرو تا ملاصدرا کمتر متفکری را سراغ داریم که در آثار خود به این علم نپرداخته است.
به رغم رونق و شکوه آغازین ، تا اوایل دهه 1340 فعالیت چشمگیری در روانشناسی وجود نداشت و این علم یا به عنوان بخشی از برنامههای رشته فلسفه و علوم تربیتی و یا به صورت بخشی از دورههای تربیت معلم تدریس میشد. دهه 1340 را باید دهه گسترش سازمانی روانشناسی در ایران نامید، چون طی این ده سال دوره لیسانس روانشناسی نخست در دانشگاه تهران و بعدها در سایر دانشگاههای ایران تأسیس گردید. در دانشگاه تهران دوره فوق لیسانس روانشناسی بوجود آمد و مؤسسه روانشناسی بنیان گذارده شد. برخی از این تحولات حاصل کوششهای دکتر محمود صناعی بود که در همان دوره پا به صحنه روانشناسی ایران گذاشت. خدمت بزرگ دکتر صناعی ترجمه کتاب اصول روانشناسی در سال 1342 بود.
در سال 1344 دکتر سعید شاملو بنیان گذار روانشناسی بالینی ایران اولین کلینیک مرکز مشاوره و راهنمایی در دانشگاه تهران را تأسیس کرد و بعدها بتدریج چنین مراکزی در دیگر دانشگاهها تأسیس شد. با گسترش دورههای روانشناسی در دانشگاههای کشور کوششهای فراوانی در زمینه تألیف و ترجمه مکتب درسی در این رشته به عمل آمد. از آن جمله اصول روانشناسی عمومی (1348) تالیف دکتر سیروس عظیمی ، کلیات روانشناسی علمی (1349) به ترجمه دکتر امیر هوشنگ مهریار و دکتر رضا شاپوریان. اصول روانشناسی (1352) به ترجمه و اقتباس دکتر محمد ساعتچی.
آشنایی با رشته روانشناسی از نگاهی دیگر
معرفي رشتهي روانشناسي و گرايشهاي آن توسط يک دانشجوي رشتهي روانشناسي
ديباچه:
تا 80 سال پيش روانشناسي را مطالعه روح و روان و روانشناس را فردي ميدانستند که رويدادهاي دروني، ذهني ومغزي را مثل تصورات، خاطرات، افکار واحساسات مطالعه ميکند. طبق اين تعريف، روانشناسي شاخهاي از ذهنيترين بخش دانش انسان؛ يعني فلسفه بود. اما از اوايل قرن بيستم و با پيشرفت سريع دو علم زيستشناسي و فيزيک، روانشناسي نيز مطالعهي ذهني (زندگي رواني) را کنار گذاشت و به مشاهده و مطالعهي رفتار موجودات پرداخت. البته هنوز نيز روانشناسان فرآيندهاي ذهني را مطالعه ميکنند اما اين کار را نه بهصورت ثبت شخصي ادراکات و احساسات بلکه بهشيوهي عيني و علمي انجام ميدهند.روانشناسي شاخهاي از علوم زيستي است که هم به مطالعهي عيني رفتار قابل مشاهده ميپردازد و هم به فهم و درک فرآيندهاي ذهني که مستقيماً قابل مشاهده نبوده و براساس دادههاي رفتاري و عصب زيست شناختي قابل استنباط است، توجه دارد. رشتهي روانشناسي در مقطع کارشناسي داراي 4 گرايش باليني، آموزش کودکان استثنايي، صنعتي و سازماني و عمومي است.
در اين ميان روانشناسي باليني خدمات تشخيص و درمان (رواندرماني) را به افرادي که دچار رفتارهاي نابهنجاري مثل افسردگي، اضطراب، وسواس، و غيره هستند، ارائه ميدهد که اين خدمات در سه زمينهي تشخيص، درمان و پيشنهادِ روشهايي براي پيشگيري از معضلات و ناهنجاريهاي رفتاري ارائه ميشود.
روانشناسي صنعتي و سازماني نيز يافتههاي روانشناسي را در تمام محيطهاي کاري بهکار ميبرد؛ يعني دربارهي اينکه محيط کار بايد چگونه باشد تا بهترين بازدهي را داشته باشد يا چه متغيرهايي در ارتباط بين کارفرما و کارگر مؤثر است و چه عواملي باعث عدم تفاهم بين کارفرما و کارگر ميشود ،مطالعه ميکند.
روانشناسي عمومي نيز به مطالعهي کليات روانشناسي ميپردازد
و روانشناسي و آموزش کودکان استثنايي کاربرد يافتههاي روانشناسي در رابطه با کودکان استثنايي (تيزهوشان و معلولين جسماني) است.
تواناييهايلازم براي رشتهي روانشناسي:
زيستشناسي و شيمي در اين رشته اهميت بسياري دارد و بايد پايه علوم زيستي دانشجوي اين رشته قوي باشد. بههميندليل، امروزه دانشجويان اين رشته از بين دو گروه آزمايشي علوم انساني و علوم تجربي پذيرفته ميشوند. از سوي ديگر آمار و رياضي و زبانانگليسي در اين رشته کاربرد و اهميت زيادي دارد. دانشجوي اين رشته بايد نسبت به اطراف و جامعهي خود ديد عميقي داشته باشد تا بتواند ظرافتهاي رفتاري افراد را درک کند و به ويژگيهاي رواني افراد پي ببرد.
درسهاي اين رشته در طول تحصيل
دروس مشترک در گرايشهاي مختلف روانشناسي:
روانشناسي عمومي، علمالنفس از ديدگاه دانشمندان اسلامي، آمار توصيفي، فيزيولوژي عمومي، کليات فلسفه، مباني جامعهشناسي، روانشناسي احساس و ادراک، متون روانشناسي به زبان خارجي، آمار استنباطي، روش تحقيق در روانشناسي، روانشناسي فيزيولوژيک، روانشناسي تجربي، روانشناسي رشد، روانشناسي يادگيري، روانشناسي تربيتي، روانشناسي اجتماعي، روانسنجي، انگيزش و هيجان، شخصيت، آسيبشناسي رواني، بهداشت رواني، روانشناسي مرضي کودک، تاريخچه و مکاتب روانشناسي.
دروس تخصصي گرايش روانشناسي باليني:
کاربرد مقدماتي روشهاي تشخيص باليني، کاربرد مقدماتي روشهاي درمان، مصاحبه، سمينار مسائل روانشناسي باليني در جهان و ايران، پژوهشهاي عملي در روانشناسي باليني، روانشناسي پويايي گروه، کليات روانپزشکي، بررسي مقدماتي نظريههاي رواندرماني، روانشناسي مشاوره و راهنمايي، روانشناسي کودکان استثنايي.
دروس تخصصي گرايش روانشناسي عمومي :
طرحها و پژوهشهاي آزمايشگاهي، مقدمات نوروبسيکولوژي، ارزشيابي شخصيت، روانشناسي مشاوره و راهنمايي، روانشناسي هوش و سنجش آن، تفکر و زبان، روانشناسي پويايي گروه، روانشناسي کودکان استثنايي، سمينار در مسائل روانشناسيعمومي، اختلالات يادگيري، روانشناسي جنايي، پژوهشهاي عملي در روانشناسي عمومي
دروس تخصصي گرايش روانشناسي استثنايي :
روانشناسي مشاوره و راهنمايي، نظريهها و کاربرد آزمونهاي شناختي، روانشناسي کودکان تيزهوش و روشهاي آموزش آنها، روانشناسي کودکان عقبمانده و روشهاي آموزش آنها، اختلالات تکلم و گفتار درماني، روانشناسي تدريس به کودکان ناشنوا، روانشناسي تدريس به کودکان نابينا، متون روانشناسي کودکان استثنايي به زبانهاي خارجي، بهداشت رواني کودکان استثنايي و خانواده، زمينه پيشگيري از تولد کودکان عقب افتاده، روانشناسي کودکان ناسازگار، روشهاي تغيير و اصلاح رفتار کودکان، سمينار مسائل کودکان استثنايي در جهان و ايران، پژوهشهاي عملي در روانشناسي و آموزش کودکان استثنايي.
تعداد واحدها:
تعداد کل واحدهاي درسي دوره کارشناسي روانشناسي 144 واحد به شرح زير است:
دروس عمومي 23 واحد
دروس پايه و اصلي شاخههاي عمومي استشنايي 71 واحد
دروس پايه و اصلي گرايش باليني 98 واحد
دروس اختصاصي شاخههاي عمومي – استثنايي 40 واحد
دروس اختصاص گرايش باليني 13 واحد
دروس انتخابي براي شاخصها و گرايشها 10 واحد
توضيح اينکه مجموع دروس هر يک از شاخههاي عمومي و استثنايي وهم چنين گرايش باليني 144 واحد ميباشد
موقعيتشغليدرايران
امروزه روانشناسي با همه جنبههاي زندگي ما ارتباط دارد و هر اندازه که جامعه پيچيدهتر شود، روانشناسي نيز نقش مهمتري در حل مسائل آدمي برعهده ميگيرد. اين به معناي فرصتهاي شغلي متنوع و گسترده براي فارغالتحصيلان رشتهي روانشناسي است. به گفتهي کارشناسان اين رشته، آيندهي روانشناسي در کشور ما روشن و اميدبخش است و فارغالتحصيلان اين رشته بايد آيندهي خود را در فردا ببينند. چون کشور ما يکي از کشورهاي درحالتوسعه است و بدون بهرهگيري از شاخههاي مختلف روانشناسي نميتواند توسعهي همهجانبه داشته باشد. از سوي ديگر کشور ما، کشور جواني است و امروزه يکي از دغدغههاي خانوادهها، حفظ بهداشت رواني و بالابردن سطح دانش فرزندانشان ميباشد که اين دو مهم نيز به ياري شاخههاي مختلف روانشناسي از جمله روانشناسي رشد و روانشناسي تربيتي امکانپذير است. البته در حال حاضر فارغالتحصيلان اين رشته بيشتر جذب آموزش و پرورش ميشوند يا در شرکتها و سازمانها بهعنوان کارشناس روانشناسي فعاليت ميکنند و عدهاي نيز به عنوان دستيار متخصص روانشناسي باليني يا روانپزشک مشغول بهکار هستند.
روانشناسي عمومي
فارغالتحصيلان در اين رشته ميتوانند فعاليتهاي مقدماتي را در زمينههاي تشخيص و درمان اختلالات رواني در مؤسسات عمومي و رواني و کلينيکهاي روانپزشکي و ساير مراکز شبيه به آن عهدهدار شوند و يا تدريس روانشناسي عمومي را در مراکز آموزشي بعهده گيرند و يا بهعنوان روانشناس مدرسه در مدارس همکاري داشته باشند.
روانشناسي باليني
روانشناسان ميتوانند در مورد تشخيص، درمان و بازآموزي افراد نيز عهدهدار مسئوليت گردند؛ اگرچه در اغلب اين موارد، روانشناسان بهعنوان عضوي از يک تيم شامل: روانپزشک، پرستار و مددکار اجتماعي کار خواهند کرد ولي آموزش تخصصي آنها بايد بهگونهاي باشد که بتوانند بخش زيادي از مسئوليتها را به تنهايي برعهده گيرند. اهم اين قبيل مسئووليتها عبارتاند از: تشخيص ناهنجاريهاي رفتاري، درمان فردي و گروهي، مشاوره و راهنمايي و بازآموزي.
روانسنجي
روانسنجي عمدتاً با آمار، شيوههاي سنجش در آموزش و پرورش و يادگيري، ارزيابيهاي روانشناختي از طريق آزمونهاي رواني و شيوههاي گزينش و سرند کردن در ارتباط است. کارشناس ارشد روانسنجي ميتواند به کار اجراي آزمونهاي رواني – تشخيصي، سنجش هوش، ويژگيهاي شخصيتي، آسيبهاي مغزي، عقبماندگيهاي ذهني، ارزيابي در آموزش و پرورش، سازمان سنجش و دادهپردازي مشغول گردد. يا به همراه يک تيم درمان در کلينيکهاي روانشناختي مشغول به کار گردد. هدف از تحصيل در اين رشته، تربيت افرادي است که با جنبههاي نظري و کاربردي در زمينههاي مربوط به اندازهگيري و ارزيابي خصوصيات مختلف افراد انساني و مهارتهاي او، آشنايي کافي داشته و توانايي بهکارگيري آن را در موقعيتهاي شغلي در آموزش و پرورش داشته باشد. فارغالتحصيلان اين رشته با استفاده از تئوري کلاسيک اندازهگيري به سنجش ويژگيهاي پنهان افراد ميپردازند و از سويي ديگر با طراحي انواع آزمونها (تحصيلي، هوش و استعداد، استخدامي و …) در سطوح وسيعي به سنجش آموزشي و تربيتي افراد مشغولاند. اجراي آزمونهاي رواني در امر تشخيص، همواره ياري رسان متخصصان بوده است.
با دارا بودن مدرک کارشناسي ارشد در گرايش هاي باليني، عمومي و باليني کودک و نوجوان، فرد ميتواند:
– پس از احراز شرايط لازم (از جمله 800 ساعت کارآموزي در مراکز داراي مجوز رسمي، تأييديه از اساتيد رشته و …) و دريافت مجوز از سازمان نظام روانشناسي اقدام به تاسيس کلينيک مشاوره نمايد.
– به عنوان کارشناس اين رشته در مراکز دولتي نظير بهزيستي- شهرداري- نيروي انتظامي- سازمان زندانها- کانون اصلاح و تربيت و … در قسمت مربوطه جذب به کار شود.
– در واحدهاي کوچک دانشگاه آزاد و يا دورههاي فراگير و يا موسسات آموزش عالي آزاد به عنوان مدرس فعاليت کند.
– در آموزش و پرورش به عنوان معلم و يا دبير در دروس مربوطه و يا به عنوان مشاور مدرسه مشغول به کار شود.
– با اخذ مجوز از سازمان بهزيستي اقدام به تأسيس مهد کودک نمايد.
– با اخذ مجوز از سازمان بهزيستي اقدام به تأسيس سَراي سالمندان نمايد.
– در کلينيکهاي درمان اعتياد به عنوان روانشناس مشغول به کار شود. (اشتغال در اين مراکز مستلزم تحصيل در گرايش روانشناسي باليني است و دارا بودن مدرک کارشناسي اين گرايش کافي است)
– در کلينيکهاي مشاوره اي به کارهاي درماني بپردازد.
– با روانپزشکان در کلينيکهاي خصوصي ايشان همکاري کند. (البته روانپزشکان مايل به همکاري با کارشناسان ارشد در گرايشهاي باليني و خانوادهدرماني هستند)
– در کلينيکهاي مشاوره و رواندرماني کودک به کارهاي درماني مثل بازي درماني و … بپردازد. (در اين مراکز تاکيد بيشتر روي کارشناسان ارشد با گرايش باليني کودک و نوجوان و باليني است)
موضوعات پیشنهادی پایان نامه رشته روانشناسی
- بررسي رابطه وضعيت اجتماعي خانواده و متغيرهاي فردي با پيشرفت تحصيلي دانش آموزان
- بررسي رابطه وضعيت اقتصادي خانواده و متغيرهاي فردي با پيشرفت تحصيلي دانش آموزان
- بررسي رابطه كمال گرايي والدين با پيشرفت تحصيلي فرزندان
- رابطه مطلوبيت اجتماعي و خودكارآمدي در شادكامي دانش آموزان
- پیش بینی ویژگی های شخصیت با هوش معنوی وهوش هیجانی
- رابطه سلامت رواني و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان
- بررسي رابطه سبكهاي فرزند پروري با كمال گرايي فرزندان
- بررسي رابطه پنج عامل شخصيت با شيوه هاي مديريت
- رابطه هوش معنوی وهوش هیجانی با سبك هاي هويت نوجوانان
- رابطه مطلوبيت اجتماعي و خودكارآمدي در عزت نفس دانش آموزان
- تاثير آموزش جرات ورزي بر کاهش پرخاشگري دانش آموزان
- رابطه بين جو رواني با سلامت عمومي كاركنان …
- رابطه عوامل عاطفي و شناختي در عملكردكاركنان
- بررسي رابطه باورهاي هوشي و سبك هاي هويت دانشجويان
- رابطه باورهاي هوشي و سازگاري فردي اجتماعي دانش آموزان
- رابطه الگوي پنج عاملي شخصيت و خلاقيت
- رابطه سبك هاي اسناد(تبيين) با سلامت عمومي
- رابطه سبك هاي اسناد با سبك هاي هويت
- رابطه باورهاي هوشي و عزت نفس دانش آموزان
- نقش صفات شخصيت و رويكرد يادگيري در سلامت رواني و شادكامي دانشجويان
- بررسي رابطه سبك هاي مقابله و اسناد با شادكامي
- بررسي رابطه بين سبك هاي شناختي و راهبردهاي شناختي و فراشناختي با سازگاري فردي- اجتماعي در دانش آموزان
- بررسي رابطه احساس پيوستگي و نارسايي هيجاني با عزت نفس
- رابطه جهت گيري هدف با رضايت زندگي در دانش آموزان
- رابطه جهت گيري هدف با عزت نفس در دانش آموزان
- بررسی رابطه هوش معنوی و هوش هیجانی با پيشرفت تحصيلي در دانش آموزان
- رابطه خودتنظيمي يادگيري با پيشرفت تحصيلي در دانش آموزان
- رابطه بين سبك هاي شناختي و راهبردهاي شناختي و فراشناختي با عزت نفس
- بررسي ارتباط دست برتري با عزت نفس
- نقش باورهاي فراشناخت و خود كارآمدي در پيشرفت تحصيلي دانش آموزان
- اثر سبك هاي شناختي بر مكانيسم هاي دفاعي
- نقش باورهاي فراشناخت و خود كارآمدي در شادكامي دانش آموزان
- عوامل موثر بر تنيدگي و رابطه آن با پيشرفت تحصيلي
- بررسي رابطه احساس پيوستگي و نارسايي هيجاني با شادكامي
- بررسي رابطه كمال گرايي مثبت و منفي و حل مسائل شناختي
- بررسي رابطه سبك هاي دلبستگي و كاهش علائم افسردگي
- رابطه سبك هاي دلبستگي و پرخاشگري و افزايش سازگاري فردي- اجتماعي
- بررسي سبك هاي دلبستگي و سبك هاي هويت
- بررسي تاثير آموزش هوش هيجاني بر کاهش پرخاشگري و افزايش سازگاري فردي- اجتماعي در دانش آموزان
- بررسي رابطه سخت رويي با افزايش سازگاري فردي- اجتماعي در دانش-آموزان
- بررسي تاثير برنامه آموزش مهارت هاي اجتماعي بر سلامت عمومي دانش آموزان
حافظه كاذب و عوامل موثربر ان( فشارگروهي ، سن و غيره(
اثر اموزش شطرنج بر كودكان ناقص خوان
مقايسه نقش پذيري در كودكان طلاق و گروه كنترل
يادگيري مشاركتي و عوامل موثر بر ان
- رابطه الگوي پنج عاملي شخصيت، سبک هاي هويت و دينداري
- مقايسه هوش و رشد اجتماعي کودکان زودرس، کم وزن در تولد و طبيعي
- ارتباط فعاليت سيستمهاي مغزي/ رفتاري و وقايع زندگي با تغييرات ايمنيشناختي
- بررسي اثر روشهاي درماني و آموزشي سرمشقپذيري و تمرين سرمشقپذيري و آرميدگي عضلاني در درمان رفتارهاي غير جرات ورزي و آموزش رفتارهاي جرات ورزانه
- بررسي اثربخشي روان درمانگري کوتاهمدت آموزش خود مهارگيري با و بدون جهتگيري مذهبي (اسلامي) بر مهار اضطراب و تنيدگي در سطح دانشجويان
- بررسي رابطه ميان تحريک طلبي و انگيزههاي رواني، در دانشجويان
- بررسي مقدماتي روايي اعتبار و نرم يابي سياهه حالت – صفت اضطراب (STAI-Y)
- بررسي تاثير آموزش هوش هيجاني بر کاهش پرخاشگري و افزايش سازگاري فردي- اجتماعي در دختران متوسطه شهرستان ايلام
- حافظه كاذب و عوامل موثربر ان( فشارگروهي ، سن و غيره(
- اثر اموزش شطرنج بر كودكان ناقص خوان
- مقايسه نقش پذيري در كودكان طلاق و گروه كنترل
- يادگيري مشاركتي و عوامل موثر بر ان
- موضوعات پیشنهادی روانشناسی (گرایش عمومی،بالینی و سلامت)
- – بررسی نقش ویژگی های شخصیتی کمالگرایی و سخت رویی در بیماران افسرده
- – بررسی نقش خشم و نشخوار خشم در بیماران افسرده
- – بررسی نقش تعدیل کننده پنج عامل بنیادی شخصیت در میزان اضطراب و افسردگی دانشجویان
– بررسی نقش تعدیل کننده ویژگی های شخصیتی سخت رویی و کمالگرایی در رابطه بین استرس و پاسخ های فیزیولوژیک
– بررسی نقش تعدیل کننده سبک های دلبستگی در رضایت زناشویی و کیفیت زندگی زوج های متأهل
– تأثیر آموزش سخت رویی بر میزان استرس ادراکی و موفقیت تحصیلی
– تأثیر سخت رویی بر موفقیت ورزشی و سلامت روانی ورزشکاران
– بررسی اثر بخشی آموزش راهبرد های شناختی وفراشناختی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
– رابطه ناگویی هیجانی با سبک های انطباقی و مشکلات بین فردی
– رابطه پایگاه هویت با سلامت روانی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان سال اول
– رابطه بین استفاده از مکانیسم های دفاعی و رفتار سازگارانه
– نقش مکانیسم های دفاعی در تعدیل تجربه و ابراز خشم
– تأثیر رواندرمانی گروهی مثبت بر خلق دانشجویان
– مقایسه هوش هیجانی در افراد عادی و افراد مبتلا به افسردگی خفیف
– مقایسه هوش هیجانی و سلامت روانی در دانشجویان/داشآموزان ممتاز و غیر ممتاز
· طراحی مدلی جهت ارزيابي عملكرد سيستم مديريت ايمني و سلامت شغلي
· طراحی مدلی جهت ارزیابی کیفیت زندگی و سنجش کیفیت زندگی سالمندان با استفاده از مدل طراحی شده
· شناسایی و رتبه بندی شاخص های موثر بر کیفیت زندگی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی FAHP
· بررسي رابطه سلامت رواني و هوش هيجاني در دو گروه ورزشكار و غير ورزشكار
- بررسی رابطه ابعاد شخصیتی (پنج عامل بزرگ شخصیت: روان رنجورخويي، برونگرايي، گشودگی، پذیرش، وظیفه شناسی) و سلامت روانی دانشجویان
- شناسایی و اولویت بندی عوامل آموزشي، كالبدي و سازماني موثر بر سلامت روانی دانشجویان
- طراحی الگویی جهت بررسی نقش متغيرهاي فردی، خانوادگي، روانشناختي و فراشناختي در سلامت روانی دانشجویان
- رابطه الگوهاي فرزندپروري با سلامت رواني فرزندان
- بررسی رابطه بین مهارتهاي اجتماعي و سلامت روانی دانش آموزان
- مدلسازی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت روانی دانش آموزان
- مدلسازی عوامل فرهنگی موثر بر سلامت روانی دانش آموزان
- مدلسازی عوامل اقتصادی موثر بر سلامت روانی دانش آموزان
- میانجی گرهای روانشناختی و اجتماعی مرتبط با سلامت
- فرایندهای روانشناختی و اجتماعی مرتبط با علائم بیماریها (مطالعه موردی بیماری خاص)
- پاسخهای رفتاری و هیجانی به بیماریها،غربالگری و روشهای تشخیص پزشکی
- عوامل روانی گسترش جراحیهای زیبایی، سزارین، مصرف مواد آرایشی و مسائل مبتلا بهجامعه
- عوامل روانشناختی مرتبط با انواع اعتیاد
- نقش رسانهها و فناوریهای جدید در ارتقای سلامت
- نابرابریها در سلامت و بیماریها
- نقش روانشناسی سلامت در ارتقای نظام بهداشتی
- جنبههای روانشناختی ورزش و تغذیه
- نقش هیجانات در رفتارهای مرتبط با سلامت
- مداخلات روانشناختی در پیروی دارویی و درمان بیماریها و ارتقای سلامت
- بررسی رابطه عوامل مربوط به خانواده و سلامتی
- جنبه های روانشناختی و اجتماعی پیشگیری از بیماریها
- معنویت،دین ، فرهنگ و سلامتی
- رابطه استرس شغلي و رضايت از زندگي در امدادگران
- بررسی رابطه ابعاد شخصیتی (پنج عامل بزرگ شخصیت: روان رنجورخويي، برونگرايي، گشودگی، پذیرش، وظیفه شناسی) و سبک های مقابله ای دانشجویان
- رابطه بهداشت روان و بهداشت جنسی با سلامت
- رابطه طرح واره های ناسازگاری اولیه و رضایت شغلی
- رابطه طرح واره های ناسازگاری اولیه و سلامت روانی دانشجویان
- تاثیر روان درمانی بین فردی و گروهی بر درمان افسردگی
· بررسي رابطه سلامت رواني و سبک های مقابله ای در دو گروه ورزشكار و غير ورزشكار
موضوعات پیشنهادی روانشناسی (گرایش عمومی،بالینی)
– بررسی روابط ساده و چندگانه هیجان خواهی، ناگویی خلقی و ابراز وجود با آمادگی اعتیاد در دانشجویان دانشگاه …
– آنومي فرهنگي و اجتماعی و اعتياد به مواد مخدر
– آموزش مهارت های اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد
– مدلسازی ارتباط اعتیاد به مواد مخدر با مولفه های اجتماعی نظیر شغل و سن و جنسیت و غیره
– مدلسازی ارتباط اعتیاد به مواد مخدر با مولفه های اقتصادی فرهنگی
موضوعات پیشنهاد شده برای پایان نامه رشته روانشناسی :
- بررسی رابطه احساس پیوستگی و نارسایی هیجانی با عزت نفس
- رابطه جهت گیری هدف با رضایت زندگی در دانش آموزان
- رابطه جهت گیری هدف با عزت نفس در دانش آموزان
- بررسی رابطه هوش معنوی و هوش هیجانی با پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان
- رابطه خودتنظیمی یادگیری با پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان
- رابطه بین سبک های شناختی و راهبردهای شناختی و فراشناختی با عزت نفس
- بررسی ارتباط دست برتری با عزت نفس
- نقش باورهای فراشناخت و خود کارآمدی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- اثر سبک های شناختی بر مکانیسم های دفاعی
- نقش باورهای فراشناخت و خود کارآمدی در شادکامی دانش آموزان
- عوامل موثر بر تنیدگی و رابطه آن با پیشرفت تحصیلی
- بررسی رابطه احساس پیوستگی و نارسایی هیجانی با شادکامی
- بررسی رابطه کمال گرایی مثبت و منفی و حل مسائل شناختی
- بررسی رابطه سبک های دلبستگی و کاهش علائم افسردگی
- بررسی رابطه وضعیت اجتماعی خانواده و متغیرهای فردی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- بررسی رابطه وضعیت اقتصادی خانواده و متغیرهای فردی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- بررسی رابطه کمال گرایی والدین با پیشرفت تحصیلی فرزندان
- رابطه مطلوبیت اجتماعی و خودکارآمدی در شادکامی دانش آموزان
- پیش بینی ویژگی های شخصیت با هوش معنوی وهوش هیجانی
- رابطه سلامت روانی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- بررسی رابطه سبکهای فرزند پروری با کمال گرایی فرزندان
- بررسی رابطه پنج عامل شخصیت با شیوه های مدیریت
- رابطه هوش معنوی وهوش هیجانی با سبک های هویت نوجوانان
- رابطه مطلوبیت اجتماعی و خودکارآمدی در عزت نفس دانش آموزان
- تاثیر آموزش جرات ورزی بر کاهش پرخاشگری دانش آموزان
- رابطه بین جو روانی با سلامت عمومی کارکنان …
- رابطه عوامل عاطفی و شناختی در عملکردکارکنان
- بررسی رابطه باورهای هوشی و سبک های هویت دانشجویان
- رابطه باورهای هوشی و سازگاری فردی اجتماعی دانش آموزان
- رابطه الگوی پنج عاملی شخصیت و خلاقیت
- رابطه سبک های اسناد(تبیین) با سلامت عمومی
- رابطه سبک های اسناد با سبک های هویت
- رابطه باورهای هوشی و عزت نفس دانش آموزان
- نقش صفات شخصیت و رویکرد یادگیری در سلامت روانی و شادکامی دانشجویان
- بررسی رابطه سبک های مقابله و اسناد با شادکامی
- بررسی رابطه بین سبک های شناختی و راهبردهای شناختی و فراشناختی با سازگاری فردی- اجتماعی در دانش آموزان
- رابطه سبک های دلبستگی و پرخاشگری و افزایش سازگاری فردی- اجتماعی
- بررسی سبک های دلبستگی و سبک های هویت
- بررسی تاثیر آموزش هوش هیجانی بر کاهش پرخاشگری و افزایش سازگاری فردی- اجتماعی در دانش آموزان
- بررسی رابطه سخت رویی با افزایش سازگاری فردی- اجتماعی در دانش-آموزان
- بررسی تاثیر برنامه آموزش مهارت های اجتماعی بر سلامت عمومی دانش آموزان
حافظه کاذب و عوامل موثربر ان( فشارگروهی ، سن و غیره(
اثر اموزش شطرنج بر کودکان ناقص خوان
مقایسه نقش پذیری در کودکان طلاق و گروه کنترل
یادگیری مشارکتی و عوامل موثر بر ان
- رابطه الگوی پنج عاملی شخصیت، سبک های هویت و دینداری
- مقایسه هوش و رشد اجتماعی کودکان زودرس، کم وزن در تولد و طبیعی
- ارتباط فعالیت سیستمهای مغزی/ رفتاری و وقایع زندگی با تغییرات ایمنیشناختی
- بررسی اثر روشهای درمانی و آموزشی سرمشقپذیری و تمرین سرمشقپذیری و آرمیدگی عضلانی در درمان رفتارهای غیر جرات ورزی و آموزش رفتارهای جرات ورزانه
- بررسی اثربخشی روان درمانگری کوتاهمدت آموزش خود مهارگیری با و بدون جهتگیری مذهبی (اسلامی) بر مهار اضطراب و تنیدگی در سطح دانشجویان
- بررسی رابطه میان تحریک طلبی و انگیزههای روانی، در دانشجویان
- بررسی مقدماتی روایی اعتبار و نرم یابی سیاهه حالت – صفت اضطراب (STAI-Y)
- بررسی تاثیر آموزش هوش هیجانی بر کاهش پرخاشگری و افزایش سازگاری فردی- اجتماعی در دختران متوسطه شهرستان ایلام
- حافظه کاذب و عوامل موثربر ان( فشارگروهی ، سن و غیره(
- اثر اموزش شطرنج بر کودکان ناقص خوان
- مقایسه نقش پذیری در کودکان طلاق و گروه کنترل
- یادگیری مشارکتی و عوامل موثر بر ان
- موضوعات پیشنهادی روانشناسی (گرایش عمومی،بالینی و سلامت)
- – بررسی نقش ویژگی های شخصیتی کمالگرایی و سخت رویی در بیماران افسرده
- – بررسی نقش خشم و نشخوار خشم در بیماران افسرده
- – بررسی نقش تعدیل کننده پنج عامل بنیادی شخصیت در میزان اضطراب و افسردگی دانشجویان
– بررسی نقش تعدیل کننده ویژگی های شخصیتی سخت رویی و کمالگرایی در رابطه بین استرس و پاسخ های فیزیولوژیک
– بررسی نقش تعدیل کننده سبک های دلبستگی در رضایت زناشویی و کیفیت زندگی زوج های متأهل
– تأثیر آموزش سخت رویی بر میزان استرس ادراکی و موفقیت تحصیلی
– تأثیر سخت رویی بر موفقیت ورزشی و سلامت روانی ورزشکاران
– بررسی اثر بخشی آموزش راهبرد های شناختی وفراشناختی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
– رابطه ناگویی هیجانی با سبک های انطباقی و مشکلات بین فردی
– رابطه پایگاه هویت با سلامت روانی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان سال اول
– رابطه بین استفاده از مکانیسم های دفاعی و رفتار سازگارانه
– نقش مکانیسم های دفاعی در تعدیل تجربه و ابراز خشم
– تأثیر رواندرمانی گروهی مثبت بر خلق دانشجویان
– مقایسه هوش هیجانی در افراد عادی و افراد مبتلا به افسردگی خفیف
– مقایسه هوش هیجانی و سلامت روانی در دانشجویان/داشآموزان ممتاز و غیر ممتاز
· طراحی مدلی جهت ارزیابی عملکرد سیستم مدیریت ایمنی و سلامت شغلی
· طراحی مدلی جهت ارزیابی کیفیت زندگی و سنجش کیفیت زندگی سالمندان با استفاده از مدل طراحی شده
· شناسایی و رتبه بندی شاخص های موثر بر کیفیت زندگی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی FAHP
· بررسی رابطه سلامت روانی و هوش هیجانی در دو گروه ورزشکار و غیر ورزشکار
- بررسی رابطه ابعاد شخصیتی (پنج عامل بزرگ شخصیت: روان رنجورخویی، برونگرایی، گشودگی، پذیرش، وظیفه شناسی) و سلامت روانی دانشجویان
- شناسایی و اولویت بندی عوامل آموزشی، کالبدی و سازمانی موثر بر سلامت روانی دانشجویان
- طراحی الگویی جهت بررسی نقش متغیرهای فردی، خانوادگی، روانشناختی و فراشناختی در سلامت روانی دانشجویان
- رابطه الگوهای فرزندپروری با سلامت روانی فرزندان
- بررسی رابطه بین مهارتهای اجتماعی و سلامت روانی دانش آموزان
- مدلسازی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت روانی دانش آموزان
- مدلسازی عوامل فرهنگی موثر بر سلامت روانی دانش آموزان
- مدلسازی عوامل اقتصادی موثر بر سلامت روانی دانش آموزان
- میانجی گرهای روانشناختی و اجتماعی مرتبط با سلامت
- فرایندهای روانشناختی و اجتماعی مرتبط با علائم بیماریها (مطالعه موردی بیماری خاص)
- پاسخهای رفتاری و هیجانی به بیماریها،غربالگری و روشهای تشخیص پزشکی
- عوامل روانی گسترش جراحیهای زیبایی، سزارین، مصرف مواد آرایشی و مسائل مبتلا بهجامعه
- عوامل روانشناختی مرتبط با انواع اعتیاد
- نقش رسانهها و فناوریهای جدید در ارتقای سلامت
- نابرابریها در سلامت و بیماریها
- نقش روانشناسی سلامت در ارتقای نظام بهداشتی
- جنبههای روانشناختی ورزش و تغذیه
- نقش هیجانات در رفتارهای مرتبط با سلامت
- مداخلات روانشناختی در پیروی دارویی و درمان بیماریها و ارتقای سلامت
- بررسی رابطه عوامل مربوط به خانواده و سلامتی
- جنبه های روانشناختی و اجتماعی پیشگیری از بیماریها
- معنویت،دین ، فرهنگ و سلامتی
- رابطه استرس شغلی و رضایت از زندگی در امدادگران
- بررسی رابطه ابعاد شخصیتی (پنج عامل بزرگ شخصیت: روان رنجورخویی، برونگرایی، گشودگی، پذیرش، وظیفه شناسی) و سبک های مقابله ای دانشجویان
- رابطه بهداشت روان و بهداشت جنسی با سلامت
- رابطه طرح واره های ناسازگاری اولیه و رضایت شغلی
- رابطه طرح واره های ناسازگاری اولیه و سلامت روانی دانشجویان
- تاثیر روان درمانی بین فردی و گروهی بر درمان افسردگی
· بررسی رابطه سلامت روانی و سبک های مقابله ای در دو گروه ورزشکار و غیر ورزشکار
موضوعات پیشنهادی روانشناسی (گرایش عمومی،بالینی)
– بررسی روابط ساده و چندگانه هیجان خواهی، ناگویی خلقی و ابراز وجود با آمادگی اعتیاد در دانشجویان دانشگاه …
– آنومی فرهنگی و اجتماعی و اعتیاد به مواد مخدر
– آموزش مهارت های اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد
– مدلسازی ارتباط اعتیاد به مواد مخدر با مولفه های اجتماعی نظیر شغل و سن و جنسیت و غیره
– مدلسازی ارتباط اعتیاد به مواد مخدر با مولفه های اقتصادی فرهنگی
– بررسی اثر بخشی درمان گروهی شناختی- رفتاری مدیریت خشم بر خشم و آمادگی اعتیاد
– بررسی تأثیر گروه درمانی شناختی-رفتاری و حمایتی بر سلامت روان و باورهای غیرمنطقی مادران دارای فرزند مبتلا به اختلال اوتیستیک
– بررسی رابطه بین هوش هیجانی و شادکامی در دانشجویان دانشگاه …
– بررسی مشکلات رفتاری برونی سازی شده و نگرش نسبت به مواد در دانش آموزان دختر و پسر سال اول دبیرستان های شهرستان …
– بررسی ویژگی های جمعیت شناختی و اختلالات شخصیتی در دختران مجرد جوانی که رابطه جنسی دارند.
– بررسی تأثیر آموزش مهارت شیوه های حل مسأله در بهبود شیوه های حل مسأله و پیشگیری از عود در معتادان شهر ….
موضوعات روانشناسی تربیتی
- طراحی و تدوین الگوئی جهت زمینه سازی رشد خلاقیت در روند یادگیری در ساختار برنامه درسی آموزش دوره راهنمائی در ایران
- بررسی رابطه ابعاد شخصیتی (پنج عامل بزرگ شخصیت شامل : روان رنجورخویی، برونگرایی، گشودگی، پذیرش، وظیفه شناسی) وآشفتگی روان شناختی دانشجویان
- شناسایی و اولویت بندی عوامل آموزشی، کالبدی و سازمانی موثر بر شادمانی
- طراحی الگویی جهت بررسی نقش متغیرهای فردی، خانوادگی، روانشناختی و فراشناختی در عملکرد تحصیلی دانش آموزان
- رابطه الگوهای فرزندپروری با سلامت روانی و پیشرفت تحصیلی فرزندان
- طراحی الگوئی جهت شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بر اساس مدل تیمز۹۹ (TIMSS-R)
- طراحی مدلی جهت بررسی رابطه بین اهداف پیشرفت، خودکارآمدی و راهبردهای فراشناختی
- بررسی رابطه بین یادگیری مشارکتی و مهارتهای اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- رابطه هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
موضوعات پیشنهاد شده برای پایان نامه رشته روانشناسی بالینی :
بازتوانی شناختی با استفاده از کامپیوتر در کاهش نقائص توجهی کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی / نقص توجه ( نوع نقص توجه )
ابعاد شخصیتی و مکانیسمهای مقابلهای اثر گذار در عود سوء مصرف کنندگان مواد افیونی تحت درمان نگهدارنده با متادون
نقش طرحوارههای ناسازگار اولیه و اندیشناکی در تبیین علائم افسردگی
ساختار ابعادی علایم اسکیزوفرنیا و رابطه آن با سرشت و منش
رابطه تعارض نقش جنسیتی با ابعاد شخصیت در مردان با استفاده از هفت عاملی شخصیت کلونینجر
اثربخشی برنامه حضور ذهن مبتنی بر درمان شناختی کنترل درد بر عملکردهای روانی- اجتماعی بیماران مبتلا به کمر درد مزمن
اثربخشی درمان خاطره پردازی انسجامی بر کاهش نشانههای افسردگی سالمندان مرکز صادقیه اصفهان
بررسی روند شکل گیری مفهوم در کودکان
ویژگیهای شکل گیری مفهوم در بیماران اسکیزوفرنی در ایران
رابطه بین افسردگی و کنترل درونی – برونی
بررسی خصوصیات شخصیتی گروهی از مادران بیماران اسکیزوفرنی در ایران
پژوهشی در بررسی ارزش افتراقی sc میزان در مینی مالت
درمان روانشناختی و بررسی شیوههای درمان کارایی آنها در بیماران اسکیزو فرنیک ایران
سنجش همخوانی کلمات در بیماران اسکیزوفرنیک در ایران
شناخت درمانی افسردگی
پژوهشی در روایی میزان دروغ سنج در مینی مالت
بررسی نشانه های اسکیزوفرنیا در کودکان و نوجوانان ایرانی
بررسی تفاوتهای شناختی و انفعالی کودکان پرورشگاهی و غیر پرورشگاهی
مقایسه پاسخهای بیماران اسکیزوفرنیک بیسواد با افراد سالم بیسواد بوسیله آزمون رورشاخ
اثرات محرومیت از مادر در اولین سالهای زندگی کودک.
بررسی رشد قضاوت اخلاقی در گروهی از کودکان ایرانی
بررسی شیوع بیماری اسکیزوفرنیادر ارتباط با موقعیت اقتصادی اجتماعی
بررسی روند روانی تربیتی کودکان در کرمان
بررسی رشد مفهوم زندگی در گروهی از کودکان ایرانی
تشخیص افتراقی بوسیله آزمون بندر گشتالت
مقایسه پاسخهای بیماران اسکیزوفرنیک با افراد سالم بوسیلهآزمون رورشاخ
بررسی اختلال در شیوه تفکر انتزاعی و انضمامی در بیماران اسکیزوفرنیک
بررسی شیوههای مقابله و فشار در همسران بیماران اسکیزوفرنی در مقایسه با همسران خانوادههای سالم شهر تهران
بررسی میزان کارآیی روش حساسیت زدایی از طریق حرکات چشمی و پردازش مجدد در درمان اختلال استرس پس از ضربه(بررسی میزان کارآیی روشحساسیت زدایی از طریق حرکات چشمیو پردازش مجدد در درمان اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ در بین جانبازان
کیفیت زندگی بیماران قبل و بعداز کارگزاری پیس میکر(باطری قلب)
تاثیرآرمیدگی عضلانی برکاهش حالات افسردگی واضطراب مراقبینمعلولین مرکز توانبخشی وردآورد سازمان بهزیستی استان تهران
بررسی مهارتهای مقابله با استرس ومیزان استفاده ازحمایت اجتماعی دراجتماعی درافراد۱۵-۲۵ ساله اقدام کننده به خودکشی شهرایلام
نقش فراشناخت در تبیین علاییم و نشانههای اضطرابی
تاثیر توانبخشی شناختی ( حافظه و توجه ) در کاهش نقایص حافظه و توجه مبتلایان اسکلروزیس ( ( MS
بررسی مشکلات و استرسهای حاصل از داشتن کودک ناشنوا و روشهای مقابله واثرآن بر سلامت روانی والدین در شهر زاهدان
عوامل خطرساز خشونت زناشویی در مردان و زنان متاهل
بررسی مقایسهای تاثیر آموزش آرامسازی کاربردی و بازخورد زیستی پاسخ گالوانیکی پوست برهمبستههای روان شناختی وزیستشناختی فشارروانی
مقایسهالگوی تشخیصی نقاشی بیماران اسکیزوفرنیک مرد۲۰-۵۰ سالهباافراد افسرده و سالم مرد ۲۰-۵۰ساله بااستفاده از آزمون p.a.d
بررسی کیفیت رفتارهای ارتباطی کودکان اوتیستیک ۱۲ – ۴ ساله
بررسی کاربرد کلینیکی آزمون بندر گشتالت در تشخیص ضایعات مغزی و مقایسهآن با تصویرنگاری به روش تشدید مغناطیسی (
بررسی رابطهاختلالات شخصیت ضداجتماعی مرزی بااعتیاد به موادمخدر(شیره- تریاک – هروئین) درمردان ۱۸ تا ۳۵ ساله کرمانشاهی
بررسی وضعیت روان شناختی در بانوان معلول (جسمی – حرکتی ) و غیر معلول مقیم در مراکز شبانهروزی منطقه شمیرانات تهران
بررسی رابطه بین زمان اقامت با میزان اضطراب افسردگی و مکانیسم های مقابله با این حالات در زنان و دختران مرکز بازپروری سازمان بهزیستی استان تهران
بررسی شیوع اختلال نقص توجه همراه بیش فعالی در بین دانشآموزان ابتدائی شهر سنندج درسال۱۳۷۷
بررسی نقش تبلیغات در تغییر نگرش دانشآموزان منطقه ۱۶ تهران نسبت به اعتیاد
بررسی نقش عوامل شناختی و عامل شخصیتی روان نژند گرائی در سازگاری با درد مزمن
مقایسه میزان رضایت از زندگی زناشوئی والدین دو گروه کودکان پسر ۱۰-۱۲ساله بدون اختلال رفتاری با کودکان دارای اختلال رفتاری
بررسی استرسورهای روانی – اجتماعی محورچهارDSM-IV در دانشجویان دانشگاههای سبزوار
بررسی میزان شیوع اختلالات اضطرابی در بین دانش آموزان مقطع ابتدائی شهر بوکان
بررسی ارتباط ویژگی شخصیتی سخت روئی و حمایت اجتماعی با فرسودگی شغلی در بین کارکنان مراکز توانبخشی بهزیستی شیراز
کارائی آزمون بندر- گشتالت در سرند سالمندان سالم و ضایعه مغزی
اثربخشی روش آموزشی نقشه مفهومی و تداوم آن بر پیشرفت درس مهارتهای اجتماعی – اقتصادی دانش آموزان پسر کم توان ذهنی پایه سوم
رابطه میان انواع سبکهای فرزند پروری والدین و نگرش مذهبی با علائم و نشانگاه وسواس اجباری در نوجوانان
اثربخشی بازآموزی توجه بر کاهش سوگیری توجه نسبت به طرد در افراد اجتماع مدار با خلق افسرده
اثربخشی طرحواره درمانی در درمان زنان مبتلا به اختلال افسرده خویی : کاهش شدت افسردگی ، ناامیدی، طرحواره ناسازگار اولیه ، افزایش عزت نفس و خودکارآمدی
ساختار ابعادی نشانههای دوره افسردگی اساسی و رابطه آن با مزاج و منش
شناسایی الگوی اضمحلال شناختی با توجه به طول مدت و تعداد حملات روانپریشی در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیای غیر پارانویید
اختلالات همراه با سوءمصرف مواد در نوجوانان بررسی برای سرند اختلالات بیش فعالی و نقص توجه – سلوک -افسردگی
تاثیر آموزشهای فراشناختی بر عملکرد حل مساله
بررسی نیمرخ روانی افراد معتاد با استفاده از پرسشنامه چند وجهی شخصیتی مینه سوتا۲- (۲-mmpi)
بررسی رابطه جایگاه کنترل وسطوح اضطراب در بیماران زن مبتلا به اختلال وسواسی – جبری و گروه عادی
بررسی اثرات کنترل فردی بر کاهش نشانههای افسردگی سالمندان مقیم خانه سالمندان نیشابور
ساختار ابعادی نشانگاه وابسته به سیگار و رابطه شدت وابستگی با ابعاد شخصیت
بررسی سوگیری حافظه آشکار در خصیصه اضطراب واختلال وسواسی – اجباری
همبودی اختلال دوقطبی نوع یک و اختلالهای شخصیت، سیمای بالینی بیماران دوقطبی نوع یک با و بدون اختلال شخصیت
شناسایی عوامل شخصیتی و شناختی ( کارکرد توجه ) در رانندگان حادثه ساز
مقایسه کارکرد حافظه بیماران اسکیزوفرنیک با شروع در نوجوانی وبزرگسالی
مقایسه نیمرخ روانی مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر با افراد عادی
مقایسه ویژگیهای شخصیتی مادران کودک آزار با مادران غیر کودک آزار در پسران ۱۲ تا ۱۵ساله شهر تهران
بررسی رابطه پایگاه هویت و سلامت روانی در اوایل و اواسط نوجوانی
مقایسه اثربخشی زوج ردمانی شناختی – رفتاری غنی شده با زوج درمانی تلفیقی بر کاهش آشفتگی زوجی و افزایش رضایت زناشوئی
مقایسه کارکرد خانواده در نوجوانان افسرده و بهنجار
ادراک خود در نوجوانان آزاردیده وآزارندیده یک بررسی مقایسهای دردو ناحیه۱۱- ۶ شهر تهران
تعیین تاثیر تحریکات حسی بر مهارت های حرکتی درشت دانش آموزان کم توان ذهنی آموزش پذیر مقطع ابتدایی
ویژگیهای شخصیتی مادران بیماران اسکیزوفرونیک در ایران
بررسی رابطه بین سبکهای دلبستگی اعتیاد و نیمرخ روانی افراد معتاد در مقایسه با افراد غیر معتاد در مراکز خود معرف استان بوشهر
بررسی و مقایسه ارتباط بین مولفههای شخصیتی و راهبردهای مقابلهای در معتادین به تریاک خود معرف ۳۰-۳۶ ساله
بررسی فراوانی اختلالات شخصیت در زنان زندانی شهر کرج در سال۱۳۸۲
بررسی نقش ویژگیهای شخصیتی (درونگرائی – برونگرائی و هیجان طلبی ) در وابستگی به نیکوتین
کارکرد خانواده در کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی / کمبود توجه
بررسی مقایسهای وضعیت روانشناسی کودکان دارای پدران معتاد و کودکان دارای پدران غیر معتاد
تاثیرروان درمانی بین فردی گروهی کوتاه مدت درکاهش علائم افسردگی دانشجویان واثراین درمان برسبک اسنادی ونگرش های ناکارآمد
بررسی تاثیر آموزش مهارتهای جنسی بر تغییر نگرش جنسی زوجین در شرف ازدواج
بررسی اثربخشی درمان شناختی – رفتاری بر کاهش افسردگی ،شدت درد ادراک شده و ناتوانی حاصل از درد در مبتلایان به آرترئیت رماتوئید
بررسی نقش گروه درمانی شناختی رفتاری بر عزت نفس نوجوانان
نقش آموزش مهارت های ارتباطی برعزت نفس وروابط بین فردی نوجوانان پسربی سرپرست ساکن موسسات شبانه روزی شهرتهران
نقش آموزش کنترل خشم به نوجوانان دختر ۱۵ – ۱۸ ساله درکاهش پرخاشگری
بررسی ویژگیهای شخصیتی / روانی مردان همسر آزاردر شهر شیراز
بررسی عوامل خانوادگی موثر بر فرار دختران مجرد ۱۵ – ۱۸ ساله ساکن در مرکز مداخله در بحران بهزیستی استان خوزستان -اهواز۱۳۸۱ ( به صورت مقایسه فراری و غیر فراری )
عوامل استرس زا، راهبردهای مقابلهای ونشانگان بالینی در دوگروه ازمردان مبتلابه HIV/AIDS و( HCVهپاتیت سی )
بررسی رابطه مولف های شناختی (اسنادهاوانتظارات) درروابط زوجین ورضایت زوجی
بررسی استعاره هادربیماران افسردهومقایسهآن باافراد سالم
شناسایی انواع بدرفتاری های والدین باکودکان درشهرنهاوند
تعیین اثربخشی آموزش مدیریتاسترس درکاهش فشارهاوافزایش کارکردخانواده همسرجانبازان مبتلا به اختلال استرس پس ازضربه
نقش بازآموزی اسنادی برسبک اسنادی وافزایش رضامندی زناشوئی درزوج های ناسازگار
اثربخشی زوج درمانی سیستمی – رفتاری دردرمان زنان مبتلابهاختلال افسردهخویی
اثرات کاربردفنون ساختاری گروه درمانی دربرخی ازویژگیهای شخصیتی نوجوانان مراکز شبانهروزی بهزیستی استان کرمانشاه
مدلیابی خوداثرمندی درافسردگی نوجوانان ایرانی برمبنای مدل عاملیتی بندورا ازافسردگی
بررسی عوامل موثربر تابآوری درافراد در معرض خطرسوء مصرف مواد
اثربخشی آموزش مهارتهای ابزار وجودبرخوردکارآمدی گروهی ازنوجوانان وجوانان مقیم شبانه روزی شیراز
رابطه سرشت ومنش باعوددرافسردگی اساسی
پیش بینی رفتارهای پرخطرنوجوانان براساسابعادمثبت ومنفی سلامت روان
نقش فرانگرانی وباورهای فراشناختی دراختلالاضطراب فراگیر
بررسی ارتباط متقابل بین نقایص کارکردهای اجرایی ونشانه های وسواسی -اجباری درافرادمبتلابهاختلال اسکیزوفرنیاووسواسی -اجباری جهت پیشنهاد راهکارهای درمانی مبتنی برتوانبخشی شناختی
عوامل مرتبط بادست نویسی دانش آموزان کم توان ذهنی شهرری
رابطه همبودی اختلالات شخصیت کلاستر Bواختلالافسردگی اساسی باعودافسردگی
نشانگان روانی ضربه درکودکان زلزلهزده ۱۱-۱۶ساله شهربم
مقایسه کیفیت زندگی والدین دانشآموزان دختروپسرعقب مانده ذهنی آموزش پذیرووالدین کودکان عادی ۱۰-۱۸ ساله شهرتهران
بررسی اختلالات روانی محوریک DSM-IV درافرادآلودهبهویروس HIV ایدزاستان خوزستان باتاکیدبرسوءمصرف مواد
شیوع نشانههای آسیبهای روانی درکودکان۱۱-۱۷ ساله زلزله زده شهربم
تعیین کارایی آموزش مهارتهای هوش هیجانی برتقویت هوش هیجانی دانش آموزان دختر(باهوشبرهیجانی پایین )مقطع متوسطه شهرمشهد
تاثیرآموزش مهارتهای اجتماعی بااستفادهازداستان درکاهش اختلالات رفتاری دانشآموزان دخترعقب مانده ذهنی آموزش پذیرسنین۱۳-۱۹ سال شهرتهران
مقایسه هوشبهروهوش هیجانی دردانش آموزان پسردوره راهنمایی دارای والدین جذامی وغیرجذامی شهرستان (مانه وسملقان ) درسال۱۳۸۴-۱۳۸۵
مقایسه کیفیت زندگی وعوامل موثربرآن درمددجویان مردزندان های استان تهران درسال۱۳۸۵
بررسی میزان اضطراب وحرمت نفس دردانشآموزانی که موردسوءاستفادهجنسی قرارگرفتهاند
کودک آزاری ،شیوع وانواع ، ویژگیهای روانشناختی کودکان آزاردیده ، کیفیت زندگی وسلامت عمومی والدین آنها
بررسی تفاوت ویژگیهای آزمون بندرگشتالت دردوگروه بیماران مبتلا بهاسکیزوفرنیاوافرادسالم
بررسی رابطه منبع کنترل باتیپ شخصیت
بررسی میزان پایائی (مینی مالت (M.M.P.I
رابطه سنخهای روانشناختی درمانگران وگرایش به رویکردهای درمان
بررسی مقایسهای میزان شیوع اختلالات رفتارایذایی وکمبودتوجه ،افسردگی واضطراب فراگیردرکودکان شاهد، محرومازپدرجانبازوعادی شهرچالوس باابراز CSI-4
مدل ساختاری مصرف مواددرنوجوانان درمعرض خطرارزیابی اثرآموزش مهارتهای زندگی برعوامل میانجی مصرف مواد
هنجاریابی فرم فارسی مینی مالت برای نمونهای ازدانشجویان ایرانی
پژوهشی درارزش تشخیصی میزان افسردگی فرم فارسی مینی مالت وپرسش نامهافسردگی بک
بررسی کارآیی روش توانبخشی روانی دوسابرکاهش افسردگی اساسی
بررسی تاثیرسیل زدگی بروجوه شخصیتی دانش آموزان دبیرستانی شهرستان کلاله دوبینال۸۱-۸۲
هنجاریابی مقیاس افسردگی (D) پرسشنامه شخصیتی چندوجهی مینهسوتا(MMPI2) درمردان
بررسی ارتباط حافظهمعنایی وخلاقیت دردوگروهازدانشآموزان تیزهوش وعادی رویکردنوروپسیکولوژیک
رابطه بین ارزیابی میزان استرس رویدادهای زندگی وتیپ شخصیت دربیماران مبتلابه سرطان خون
بررسی تاثیرجنگ تحمیلی دربروزاختلالات روانی نزدرزمندگان
مقایسه مدل ذهنی طرحوارهای تیزدل ومدل شبکه تداعی باوردر تبیین تفکرافسردگی زا
رابطه نگرش نسبت بهمصرف موادوعوامل پیش ازآن دردختران مقطع دبیرستان شهرتهران درسال تحصیلی ۱۳۸۶ -۱۳۸۵
اثربخشی توانبخشی روانی – اجتماعی برکارکردهای روانی – اجتماعی مبتلایان بهاسکیزوفرنیای مزمن (طراحی برنامه توانبخشی روانی – اجتماعی منطبق باشرایط بالینی ایران )
تاثیر توانبخشی حافظه و توجه درکاهش نقایص حافظه سالمندان مبتلا به دمانس آلزایمر
بررسی اثربخشی درمان مبتنی بردلبستگی برکاهش علایم اختلال اضطراب جدایی
بررسی ومقایسه سلامت روان خواهران وبرادران نوجوان درخانوادههای دارای فرزندمعلول ذهنی وخانوادههای عادی درشهربیرجند
اثربخشی آموزش برنامه مدیریت والدین دراصلاح روابط آزارنده مادر – فرزندی وکاهش استرس مادران کودکان مبتلا به ADHD
تاثیردوتکنیک رفتاردرمانی دیالتیک (مهارت حضورذهن ومهارت تحمل ناراحتی ) برروی اختلال افسردگی اساسی: طرح خط پایه چندگانه
رفتارهای پرخطر نوجوانان دبیرستانی مدارس شاهدوایثارگرشمال غرب تهران
اثربخشی روش ترکیبی درمان شناختی – رفتاری باروش حضورذهن مبتنی بردرمان شناختی درکاهش نشانه های افسردگی اساسی
اثرمندی درمان گروهی شناختی – رفتاری برابعادمختلف علامت شناسی اختلال افسردگی اساسی
فرآیند اثربخشی رواندرمانی پویشی / تجربهای تسریع شده برشدت کاهش علائم بیماران مبتلا به افسردگی اساسی
بررسی اثربخشی آموزش روانشناختی (RESPECT) درکاهش رفتارهای پرخطرجنسی درمبتلایان بهاختلال هویت جنسی مرد – به – زن
اثرافزایش تکنیک های شناختی دردرمان رفتاری اختلال وسواسی – جبری
اثربخشی تفسیرانتقال بر فرآیند بینش ، شدت افسردگی اساسی و علایم همراه در روان درمانی روان پویشی کوتاه مدت
اثربخشی درمان شناختی – رفتاری گروهی برکاهش میزان اشتیاق بهبودکیفیت زندگی معتادان به موادافیونی تحت درمان نگهدارنده با متادون
نقش ادغام فکر و عمل در تبیین علائم و نشانه های وسواس ، اضطراب و افسردگی
اثربخشی نوروفیدبک در کاهش علائم زنان مبتلا به اختلال وسواسی – جبری با الگوی / شستشو
اثربخشی درمان نوروفیدیک در بهبود علایم کودکان مبتلا به اختلال طیف در خودماندگی با کارکرد بالا
بررسی رابطه سبک دلبستگی مادان و بلوغ اجتماعی دانش آموزان پسر عقب مانده ذهنی مقطع راهنمایی شهر شیراز
بررسی رابطه رضایت شغلی و متغیرهای دموگرافیک و مقایسه آن در معلمان دانش آموزان کم توان ذهنی و ناشنوا در مقطع راهنمایی استان مازندران
ارتباط شبکه اجتماعی با کیفیت زندگی در والدین دانش آموزان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر مقطع ابتدایی و راهنمایی شهرستان دزفول
رابطه عاملهای شخصیت و ابعاد الگوی سلسله مراتبی تلفیقی با علایم اضطراب و افسردگی ; با تاکید بر نقش تعدیل کننده مولفههای فراشناختی
اثربخشی درمان تلفیقی شناختی – رفتاری و بازتوانی شناختی در کاهش علایم و بهبود عملکرد بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا
اثربخشی درمان گروهی فعال سازی رفتاری در کاهش شدت علایم افسردگی و افزایش کیفیت زندگی سالمندان
رابطه بین سبک های دلبستگی ، رضایتمندی زناشویی و احسا گناه جنسی با میل جنسی در زنان
مقایسه ی شیوه های والدگری و راهبردهای مقابله با استرس مادران کودکان مبتلا به سندرم داون و گروه شاهد
نقش حضورذهن و ابعاد سرشت – منش شخصیت در سبک های هویتی
پایان نامه من بزرگترین سامانه مشاوره انجام پایان نامه ارشد و دکتری و مقالات علمی در ایران
اکسپت فوری مقاله | مشاوره پروپوزال | انجام پایان نامه دکتری
دیدگاهتان را بنویسید