انتخاب مجله مناسب همیشه مورد بحث ناشران است. هماهنگ کردن حیطه کاری با مقاله بسیار حائز اهمیت است از همین روی وقتی وارد سایت مجله میشوید باید در قسمت اهداف . حیطه های کاری به انگلیسی (Aims and Scopes) این موضوع را هماهنگ کنید و همچنین دقیقا به مطالعه این بخش بپردازید . نتیجه ناهماهنگی این موضوع این است که شما مقاله را برای مجله ارسال میکنید شاید یک روز و شاید 2 ماه طول بکشد تا جواب آن اعلام شود و به دلیل عدم ناهماهنگی با کار مجله مقاله شما باز پس داده میشود و مهمتر از آن این است که دیگر حتی داوری روی مقاله صورت نمیگیرد در مقاله قبل داوری ها را توضیح دادیم . وقت مهمترین عامل و سوخت برای علم و ثروت است که از بین رفته است .
ضریب تاثیر:
ضریب تاثیر یکی دیگر از مهمترین معیار های انتخاب مقاله توسط مجله ها میباشد به اختصار IF و کلمه های استفاده شده در آن Impact factor است . اوژن گارفیلد بنیانگذار موسسه اطلاعات علمی این موضوع را در سال 1955 مطرح کرد ضریب تاثیر ابتدا به صورت دستورالعملی در گزینش بهترین مجلات و نمایههای استنادی علوم (Scientific Citation Index:SCI) در موسسه اطلاعات علمی مورد استفاده قرار گرفت. ضرایب تاثیر نشریات نمایه شده در SCI در گزارشهای استنادی نشریات (JCR: Journal Citation Report) هر سال در ماه ژوئن منتشر میشود. علاوه بر موسسه ISI، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نیز به تعیین ضریب تاثیر نشریات جهان اسلام، به ویژه کشور ایران میپردازد. بنابراین در ایران و برخی از کشورهای اسلامی، علاوه بر ضریب تاثیر ISI به ضریب تاثیر ISC نیز بها داده میشود.
open access را در مطالب قبلی توضیح دادیم یعنی هزینه چاپ توسط ناشران مقالات پرداخت میشود و اگر مقاله به صورت رایگان در اختیار همه قرار گیرد این موضوع شکل میگیرد ، هزینه مربوط به چاپ از جمله مهمترین عامل در انتخاب مجله است فکر کنم تا به الان متوجه این موضوع شده باشید .
تعداد ارجاعات به این مقالات افزایش پیدا میکند و این نوع مقالات ارزش بیشتری پیدا میکنند .
توانمندی علمی شورای سردبیری:
توانمندی علمی شورای سردبیری (Editorial Board) مجله از دیگر معیارها برای انتخاب مجله میباشد.به عنوان مثال، مجلههای معتبر که سردبیر و شورای سردبیری شناخته شده و قویتری دارند، به سرعت برای مقاله ارسال شده داوران متخصص انتخاب میکنند و لذا فرآیند داوری مقالات سریعتر آغاز میشود. به این ترتیب تصمیمگیری در مورد مقاله در مدت زمان کمتری (پشتیبانی) خواهد شد. توانمندی و برجستگی علمی اعضای شورای سردبیری، باعث ارتقای سطح علمی مجله میشود و این خود در سرعت انتخاب داورها از طرف مجله و نیز داورهای متخصص و خبره به طور مستقیم موثر است.
دیدگاهتان را بنویسید