واژه ISI مخفف Institute for Scientific Information به معنی موسسه اطلاعات علمی می باشد. این موسسه در سال 1960 توسط فردی به نام یوجین گارفیلد تاسیس شد. سپس در سال 1992 توسط موسسه علمی تامسون خریداری شده و با نام Thomson ISI معروف گردید. کار این موسسه ارائه خدمات مربوط به چاپ مقاله و نشریات میباشد.
ضریب تاثیر یا Impact Factor
ضریب تاثیر برای یک مقاله ISI توسط مجله تعیین میشود. در واقع ضریب تاثیر اعتبار مجله برای مقاله را نشان میدهد. تعداد دفعاتی که یک مقاله علمی در یک ژورنال به چاپ رسیده است و در ژورنالهای دیگر ارجاع داده شده است ضریب تاثیر را مشخص میکند.
در واقع تعداد دفعات در JCR مشخص میشود که اختصار Journal Citation Report است. یعنی اگر در ژورنالهای بیشتری استناد شده باشد مقاله از ضریب تاثیر بالایی برخوردار بوده و اعتبار علمی زیادی دارد. ضریب تاثیر از رابطه زیر محاسبه میشود:
Impact Factor= x/y
x: بیانگر تعداد دفعات ارجاع مقالات ژورنال به سایر مقاله های JCR در طول دو سال اخیر y: تعداد مقاله های به چاپ رسیده در ژورنال در طول دو سال اخیر
برای بسیاری از محققان ضریب تاثیر دارای اهمیت زیادی میباشد. و آنها در نوشتن و نگارش یک مقاله ISI به این نکته مهم خیلی اهمیت میدهند. در حالت کلی نویسنده بایستی مطالب کاملا مرتبط با موضوع خود برای نوشتن مقاله ISI انتخاب کرده و تمامی نکات را در تمامی مراحل نگارش رعایت نماید.
دیدگاهتان را بنویسید