مراحل انجام پایان نامه کارشناسی ارشد
مراحل انجام پایان نامه کارشناسی ارشد
مراحل انجام پایان نامه کارشناسی ارشد _دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در انجام پایان نامه یا رساله خود لازم است یکسری مراحلی را گام به گام طی کنند. اطلاع کامل از مراحل انجام پایان نامه می تواند چهارچوب کلی کار و زمانبندی انجام آن را مشخص سازد. ما در این مطلب تلاش کردیم تا ضمن مقایسه مراحل انجام پایان نامه کارشناسی ارشد با رساله دکتری، گام های مشترک آنها را توضیح دهیم. مسلما طی کردن هر یک از مراحل باید با برنامه ریزی منظم انجام شود. ما در مطالب بعد در مورد برنامه ریزی و مدیریت زمان در انجام پایان نامه صحبت خواهیم کرد.
مقایسه مراحل انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری
مراحل انجام پایان نامه ارشد و انجام پایان نامه دکتری تقریبا مشابه همدیگر می باشد با این حال یک سری تفاوت های نیز دارند که در زیر به برخی از مهم ترین آنها اشاره خواهیم کرد.
هدف
هدف از انجام پایان نامه ارشد ان است که دانشجو با روند انجام پایان نامه و پژوهش اشنا شود در حالی که هدف از انجام پایان نامه دکتری این است که دانشجو کامل بر انجام پایان نامه تسلط پیدا کند و پس از فراغت از تحصیل مستقلا در انجام پژوهش توانمند باشد.
خلاقیت و نوآوری
در انجام پایان نامه دکتری نیاز است که خلاقیت و نواوری بیشتری نسبت به انجام پایان نامه ارشد بکار برده شود در حالی که برای انجام پایان نامه ارشد در این حد نیازی نیست. نتایج رساله دکتری باید مرزهای دانش را یک گام به جلو هدایت کند در حالی که در پایان نامه کارشناسی ارشد بررسی و تایید برخی از فرضیات کفایت خواهد کرد.
گستردگی
انجام پایان نامه دکتری از دامنه گسترده تر ، فرضیات قویتر و تحلیل عالمانه تری برخوردار است و دانشجو با صرف وقت بیشتر در پژوهش خود در انجام پایان نامه کار ارزنده ای ارائه دهد در حالی که برای انجام پایان نامه کارشناسی ارشد دانشجویان بهتر است روی موضوعات با دامنه محدودتر کار کنند و به جای تاکید بر یافته های پایان نامه بر فرایند انجام پایان نامه متمرکز باشند.
تعدد داوران
یکی از اصلی ترین تفاوت های انجام پایان نامه کارشناسی ارشد با رساله دکتری به تعدد داوران بر می گردد. در پایان نامه کارشناسی ارشد یک داور کافی هست در حالی که رساله دکتری حداقل دو داور دارد. البته در برخی دانشگاه ها داوران در مرحله تصویب موضوع با مرحله دفاع رساله متفاوت هستند و دانشجو عملا با چهار داور باید تعامل داشته باشد و توافق آنها را جلب نماید.
فرایند تصویب موضوع پایان نامه و پروپوزال
در فرایندهای تصویب موضوع پایان نامه نیز بین رساله دکتری و کارشناسی ارشد تفاوت وجود دارد. در رساله دکتری، موضوعات پیشنهادی ابتدا در جلسه گروه و سپس شورای دانشکده تصویب می گردد (البته در بخی دانشگا ها به طور برعکس ممکن است اتفاق بیافتد یعنی اول کلیات موضوع در شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده توصیب شده و سپس در جلسه گروه بحث های تخصصی انجام می شود) و همین مسئله روند تصویب موضوع رساله دکتری را زمان بر و دشوار می سازد. در حالی که در انجام پایان نامه کارشناسی ارشد تصویب موضوع و پروپوزال در گروه کفایت می کند.
فرایند دفاع
دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد صرفا با تایید اساتید راهنما و مشاور قابل انجام است با این حال دفاع از رساله دکتری ضمن تایید اساتید راهنما و مشاور منوط بر پیش دفاع با حضور حداقل یکی از داوران اصلی است. و دانشجو باید آمادگی خود را در پیش دفاع ثابت نماید.
مجوز دفاع
پایان نامه کارشناسی ارشد نیازمند مجوز دفاع نیست و مقاله صرفا تاثیری در نمره دانشجویان خواهد داشت ولی برای رساله دکتری حتما دانشجویان باید حداقل یک ا دو مقاله چاپ شده یا اکسپت شده داشته باشند. برخی از دانشگاه ها این شرط مجوز دفاع را منوط بر چاپ مقاله در مجلات ISI کرده اند.
جهت مطالعه بیشتر به مقاله تفاوت بین پایان نامه (Thesis) و رساله (Dissertation) مراجعه نمایید.
مراحل انجام پایان نامه کارشناسی ارشد
بنابراین با توجه به تفاوت های فوق الذکر بین مراحل انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و مراحل انجام رساله دکتری در این بخش صرفا به توضیح مراحل پایان نامه ارشد خواهیم پرداخت و در مطالب بعدی مراحل انجام رساله دکتری را تشریح خواهیم کرد. این مراحل به ترتیب عباتند از:
۱- اطلاع از ظرفیت راهنمایی و مشاوره اساتید مورد نظر جهت همکاری در انجام پایاننامه (رجوع به مدیر گروه)
به مقاله نحوه انتخاب استاد راهنمای پایان نامه کارشناسی ارشد مراجعه کنید.
۲- انتخاب موضوع پایان نامه با راهنمایی استاد راهنما
– بررسی پایان نامه های قبلی در رشته مربوط
– ارائه پیشنهاد موضوع تحقیق و ارائه خلاصه به استاد راهنما
– تایید استاد راهنما جهت تعیین موضوع برای انجام پایان نامه ارشد
۳- دریافت فرم پروپوزال و ثبت پروپوزال در سایت
– تهیه و تنظیم پیش پروپوزال و پروپوزال و ارائه به گروه مربوطه جهت تصویب موضوع در گروه و تعیین اساتید مشاور علمی و آماری
۴- تأیید پروپوزال توسط اساتید راهنما و مشاور و مدیرگروه
– تهیه و تنظیم طرح تحقیقاتی با هماهنگی استاد راهنما
۵- تحویل پروپوزال به مدیر گروه جهت طرح در شورای تخصصی گروه
۶- تحویل پروپوزال تأیید شده به حوزه معاونت پژوهشی جهت طرح در جلسه شورای پژوهشی دانشگاه
– ارائه طرح تحقیقاتی به کارشناسی پزوهشی دانشکده جهت تصویب طرح در شورای پژوهشی دانشکده
۷- مراجعه به سایت دانشگاه، جهت اطلاع از تصویب یا رد موضوع پروپوزال
– تصویب در شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده و انجام اصلاحات لازم
– در صورت تصویب موضوع پایان نامه ارشد دریافت ابلاغ تصویب پروپوزال برای اساتید راهنما و مشاور
– در صورت عدم تصویب موضوع پایان نامه تحویل پروپوزال و رفع اشکالات مطرح شده
۸- شروع تحقیق و کار بر روی موضوع تصویبی به مدت حداقل شش ماه از تاریخ صدور کد پایاننامه
– با ابلاغ به دانشجو ، دانشجوی گرامی نسبت به انجام کار پایان نامه و طرح تحقیقاتی اقدام می نماید
مقاله اصول انجام پایان نامه پایان نامه کارشناسی ارشد را هم مطالعه کنید.
۹- ارائه گزارش پیشرفت انجام پایان نامه به استاد راهنما و استاد مشاور و مدیر گروه به صورت ماهیانه
– در حین انجام کار هر ماه یک بار نسبت به گزارش کار خودبه اساتید راهنما و مشاورین علمی و آماری اقدام می نماید
۱۰- پس از پایان تحقیق و گذشت حداقل شش ماه از تاریخ صدور کد پایان نامه، تکمیل فرم درخواست تشکیل جلسه دفاع
– هنگامیکه مراحل انجام پایان نامه ارشد تکمیل گردید دانشجوی گرامی نسبت به تکمیل فرم ها اقدام و تایید اساتید محترم راهنما و مشاورین علمی و آماری را اخذ نموده و دو نسخه از پایان نامه خود را به همراه فرم تکمیل شده شماره پنج به آموزش دانشکده تحویل داده تا جهت کارشناسی پایان نامه از نظر علمی و متدلوژی مکاتبات لازم از سوی آموزش انجام گیرد چنانچه پایان نامه ارشد از نظر کارشناسی نیاز به اصلاحات داشت از سوی آموزش به دانشجو اصلاع رسانی گردیده ودانشجوی محترم با هماهنگی با استاد راهنمای مربوطه و کارشناسان محترم علمی و متدلوزی نسبت به اصلاحات پایان نامه اقدام می نماید و در صورت تایید کارشناسان محترم که اصلاحات انجام گرفته است
۱۱- تحویل فرم تکمیل شده درخواست تشکیل جلسه دفاع به حوزه معاونت پژوهشی و اعلام نظر و انتخاب داوران پایاننامه توسط حوزه معاونت پژوهشی
۱۲- ارائه یک نسخه از پایان نامه ارشد به همراه فرم ارزشیابی به هر یک از داوران پایان نامه
– دانشجوی گرامی اساتید محترم راهنما و مشاورین محترم علمی و آماری و کارشناسان محترم علمی و متدلوژی و تایید مدیر محترم گروه مربوطه و تایید معاون آموزشی پژوهشی دانشکده تاریخ و ساعت و مکان دفاعیه مشخص وی گردد دانشجوی گرامی پس از تکمیل و تایید فرم مربوطه ، به آموزش دانشکده تحویل می دهد تا مکاتبات لازم جهت دعوت از هیات داوران برای دفاعیه انجام شود
۱۳- اعلام نظر داوران در خصوص قابل دفاع بودن یا نبودن پایان نامه ارشد به معاونت پژوهشی
۱۴- در صورت داشتن امتیاز لازم جهت دفاع، هماهنگی با استادان راهنما، مشاور و داوران جهت تاریخ دفاع و گرفتن نامه تشکیل جلسه دفاع از حوزه معاونت پژوهشی
۱۵- ارائه یک نسخه پایان نامه ارشد دفاع شده به حوزه معاونت پژوهشی قبل از صحافی جهت بررسی و تأیید
– بعد از دفاع از پایان نامه ارشد؛ نمره دفاعیه جهت صحافی در آخر پایان نامه نیاز می باشد که دانشجوی گرامی از آموزش تصویر آنرا دریافت می نماید
۱۶- پس از انجام پایان نامه ارشد صحافی پایان نامه تأیید شده حداقل به تعداد۳ نسخه و تحویل آن طبق فرم تحویل پایاننامه
– بعد از صحافی پایان نامه ارشد و یا صحافی پایان نامه دکتری و تحویل پایان نامه به اساتید محترم راهنما و مشاورین محترم علمی و آماری و کتابخانه مرکزی و کتابخانه دانشکده بانضمام CD و اخذ امضا می باشد . سپس فرم تکمیل شده را به آموزش دانشکده تحویل نمایید
مشاوره 24 ساعته : 09199631325 و 09353132500
خطوط دارای تلگرام و واتس اپ نیز می باشد.
خدمات پایان نامه من ( در زمینه مشاوره انجام پایان نامه ها ) :
با همکاری آسان مقاله + ایزی تز + دکتر تز
دیدگاهتان را بنویسید