چاپ مقاله آخرین بخش در انجام یک تحقیق محسوب میشود. این بخش یکی از مهمترین مراحل نشر دانش محقق می باشد که باید کامل و بدرسی صورت گیرد. چاپ مقاله نیازمند داشتن اطلاعات در مورد مقاله نویسی، فرمت مقالات، شناخت مجلات علمی و .. می باشد. در صورت عدم اطلاع کامل از هر کدام از این بخش ها پروسه چاپ مقاله و نشر دانش محقق دچار مشکل خواهد شد.
در این مقاله سعی بر آن داریم تا روند کلی نگارش مقاله تا چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و یا خارجی دارای نمایه های معتبر (ISI, ISC, Scopus, Pubmed, ..) را بیان نماییم. تا دانشجویان و محققین بتوانند به سادگی با در دست داشتن این اطلاعات به نشر دانش خود و چاپ مقاله در مجلات معتبر و مناسب داخلی و خارجی بپردازند.
گام اول: نگارش مقاله
در قدم اول محقق باید آشنایی کامل با ساختار یک مقاله علمی داشته باشد و باید بداند که مقاله نگارش شده باید دارای چه سر فصل هایی باشد چه مطالبی برای هر سر فصل می بایست ارائه نماید. برای آشنایی با سرفصل های مقالات علمی و انواع آن بهتر است به مقاله های قبلی منجمله مقاله نویسی در 11 گام مراجعه نمایید ولی به طور کلی مقاله دارای بخش های مختلفی منجمله عنوان، نام نویسندگان و وابستگی ها، چکیده، کلمات کلیدی، مقدمه، موارو روش ها (متدولوژِی)، بحث و نتایج، نتیجه گیری و منابع می باشد که هر کدام در مقالات مختلف فرمت خاص نگارشی خود را دارند که در مقالات قبلی به طور کامل توضیح داده شده است.
پس از انجام مقاله و نگارش آن می بایست مجله مورد نظر برای چاپ مقاله را یافت. برای انجام این منظور می بایست ابتدا با مجلات معتبر و نامعتبر و نحوه اعتبار سنجی مجلات را مطالعه نمود و با ملاک ارزیابی مجلات آشنا شد. مجلات به طور کلی توسط نمایه های آن ها اعتبار سنجی می گردند و مجلات دارای نمایه WOS در حال حاضر جزو مجلات معتبر محسوب می گردند. باید در نظر داشت که ملاک اعتبار سنجی یک مجله کشور نمی باشد و از این باور نادرست باید دور بود. مجلات متعددی نیز وجود دارند که مجلات جعلی هستند و با ملاک های فراوانی منجمله چاپ تعداد زیادی مقاله از یک کشور به صورت گروهی و یا عدم داوری مقالات و .. میتوان آنها را شناسایی نمود. با دانستن این اطلاعات به سادگی میتوان از سو استفاده مجلات نامعتبر جلوگیری نمود.
البته جهت تسهیل در بررسی مجلات علمی سامانه ای طراحی و ارئه شده که میتوان به راحتی با وراد کردن شماره شاپا (ISSN) مجله کلیه اطلاعات منجمله جعلی بود یا نبودن و یا ایمپکت فکتور و یا نمایه های آن را به طور کامل مشاهده نمود. این سمامانه با لینک زیر به راحتی قابل دسترسی و استفاده می باشد.
سامانه بررسی مجلات علمی
گام سوم: فرمت بندی و سابمیت مقاله
قدم نهایی تغییر فرمت مقاله از حالت فایل ساده به فرمت دلخواه و درخواستی مجله می باشد که با مراجعه به سایت مجله و راهنمای نویسندگان میتوان به راحتی به آن دست یافت. فرمت بندی عموما کار سختی نیست ولی نیاز به دانش در نرم افزارهای ورد و افیس را داراست. پس از فرمت بندی زمان سابمیت و یا ارسال مقاله رسیده که از دو طریق ذکر شده در بخش سابمیت مقاله میتوانید مقاله خود را جهت داوری برای مجله ارسال نمایید و اکسپت مقاله خود را دریافت نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید